Política

Huguet censura que Carod activi la proposta del 2014 sense consultar el partit

El conseller d'Universitat ironitza que el president deu impulsar la proposta a títol individual

Josep Huguet va verbalitzar ahir el que fa mesos que dirigents d'Esquerra diuen en privat. El conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, va criticar el projecte de referèndum de Josep-Lluís Carod-Rovira, que precisament serà presentat avui per l'encara president d'Esquerra davant d'un centenar de quadres territorials a la casa Elizalde de Barcelona. Huguet, en una entrevista a Catalunya Informació, va retreure a Carod que no hagi sotmès el projecte als òrgans interns del partit i que bona part de la cúpula s'hagi assabentat pels diaris de l'acte que el també vicepresident del govern farà avui a Barcelona.

El conseller, que va ser un dels primers dirigents republicans a donar suport explícit a la candidatura de Joan Puigcercós, considera que abans de presentar el full de ruta sobiranista davant la militància, Carod hauria hagut de detallar la seva iniciativa a l'executiva nacional del partit.

"Jo no sé en qualitat de què ho fa. Ho deu fer a títol individual", va manifestar Huguet, que va reproduir el que en privat argumenten alguns dels dirigents pròxims a Puigcercós, que consideren que la proposta de Carod de celebrar un referèndum el 2014 ha estat un recurs de salvació personal. Tot i així, el projecte de Carod figura com a mandat a la conferència nacional que els republicans van celebrar a l'octubre, fet que també reconeixen alguns d'aquests dirigents. Precisament per això ahir mateix algunes fonts recordaven a Carod que el 2014 és patrimoni d'ERC.

Un dels altres dirigents cridats a ser decisius en aquest debat intern, el portaveu a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, va defugir ahir fer un posicionament clar a favor de Carod, malgrat que públicament ha estat a les travesses fins i tot per fer un tàndem avalat per l'encara president al costat del president del Parlament, Ernest Benach.

Federació de Barcelona
En una entrevista a RAC 1, Portabella va subratllar la capacitat de Carod en tant que ideòleg principal en els últims anys, però va assegurar que tant ell com el grup de dirigents que li donen suport -majoritàriament vinculats a la federació de Barcelona del partit- volen escoltar tots els plantejaments abans de posicionar-se per una de les tres candidatures llançades ja a l'arena i la quarta que s'està configurant. "Aquest no ha de ser un debat de persones sinó d'idees", va apuntar. Portabella va evitar així posicionar-se a favor de cap dels candidats i va mantenir una certa equidistància. Tot i així, va apostar perquè en l'evolució del debat intern hi hagi finalment menys de tres candidatures a la presidència i a la secretaria general; ara bé, també més d'una. "És bo que la gent triï", va concloure.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.