Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Zelenski nega estar implicat en les explosions del Nord Stream

Creu que les acusacions pretenen alentir l’arribada d’ajuda militar al seu país

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha negat aquest divendres qualsevol connexió del seu govern amb les explosions que van danyar el mes de setembre passat els gasoductes Nord Stream, que connectaven Rússia amb Alemanya.

“No tenim res a veure amb això”, ha dit Zelenski en ser preguntat per una periodista ucraïnesa per les informacions aparegudes recentment en “The New York Times” i en la revista alemanya “Spiegel” que apuntarien a un grup proucraïnès com a autor del suposat sabotatge.

El cap de l’Estat ucraïnès ha assenyalat que l’aparició d’aquestes informacions podrien tenir com a objectiu “alentir l’enviament d’ajuda a Ucraïna”, i va titllar aquestes notícies de “desinformació”.

“Crec que és molt perillós que uns certs mitjans independents, pels quals sempre he tingut un gran respecte, estiguin fent aquests passos”, ha agregat Zelenski. “Crec que és un error, i que només beneficia a la Federació Russa” o a “grups econòmics que estan interessats en què no s’adoptin sancions fortes” contra Rússia.

Zelenski no va especificar a quins grups es referia, però sí que va dir que “aquests grups” que es veurien afectats per les sancions “poden estar també fora del territori de Rússia”.

El president ucraïnès ha parlat de països que “fan costat a Ucraïna de manera condicional per a cobrir l’expedient mentre d’altra banda, se salten les sancions, guanyen desenes de milers de milions de dòlars i han incrementat el seu comerç amb la Federació Russa” des que va començar la invasió.

Zelenski ha fet aquestes declaracions a Kíiv durant una roda de premsa conjunta amb la primera ministra de Finlàndia, Sanna Marin, que ha visitat avui la capital ucraïnesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.