Política

Set palestins morts per atacs de l'exercit israelià a la Franja de Gaza

Les accions israelianes responen a un atac palestí amb dos civils jueus morts

Almenys set palestins, entre els quals un nen de dotze anys, han mort aquest divendres en diverses accions de l'exèrcit israelià a la franja de Gaza, segons han informat fonts mèdiques locals. El nen ha mort a conseqüència dels trets rebuts al cap i el coll al camp de refugiats de Bureij, al centre de Gaza, on també van morir quatre milicians palestins.

segons testimonis presencials, els enfrontaments s'ha produït després que militants de Hamàs i Yihad Islàmica s'enfrontessin amb armes automàtiques i llançament de granades a una columna de quinze tancs i vehicles blindats israelians. Hores abans, dos milicians de Hamàs han mort en un atac aeri israelià a Yan Yunis, al sud de Gaza, segons han informat portaveus del moviment islamista.

Fonts militars israelianes han confirmat les accions de l'exercit i han precisat que el seu objectiu eren milicians involucrats en la incursió del passat dimecres d'un comando palestí a la terminal de combustible del pas fronterer de Nahal Oz, a l'est de la franja. Dos civils israelians van morir en aquell atac, que va desencadenar d'immediat una primera operació de resposta de l'Exèrcit israelià que va costar la vida a sis palestins, tres dels quals menors d'edat.

Després de la incursió dels milicians palestins de dimecres, el primer ministre israelià, Ehud Olmert, va advertir que continuarien les operacions militars a Gaza.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.