Política

Els invidents ja poden votar de forma "autònoma i secreta"

Joan Heras vota a primera hora del matí en un col·legi de l'Eixample barceloní

Passava només un minut de les nou del matí quan l'invident Joan Heras ha arribat al seu col·legi electoral, situat a l'Eixample de Barcelona. Per primera vegada ho feia sol, convençut que en aquesta ocasió no li caldria que algú escollís la papereta per ell. El nou sistema de vot en Braille, un canvi demandat des de fa anys per l'Associació Catalana per a la Integració del Cec s'ha estrenat aquest diumenge en ocasió de les eleccions legislatives.

Joan Heras havia fet prèviament la seva petició per votar amb el nou sistema i quan ha arribat al seu col·legi electoral, el president de mesa li ha lliurat un paquet que contenia totes les paperetes per votar al Congrés etiquetades en Braille, així com una plantilla per triar els seus vots al Senat. El paquet inclou també instruccions en Braille, tant en català com en castellà.

Fent ús del seu dret al vot secret Heras ha pogut triar, per primera vegada a la seva vida, la papereta del seu partit de forma "totalment autònoma i secreta" sense necessitar l'ajuda de terceres persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.