Política

De la Vega afirma que la reforma de l'Estatut del País Basc depèn de la Constitució, el consens i el suport de la ciutadania

Política

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha afirmat que qualsevol reforma d'Estatut d'autonomia, inclosa la del País Basc, ha d'estar d'acord "amb les tres C: Constitució, consens i suport de la ciutadania".
En la roda de premsa posterior al consell de ministres i en resposta a preguntes dels periodistes sobre la possibilitat que el govern oferixi un altre Estatut basc per desactivar la consulta d'Ibarretxe, la vicepresidenta ha assegurat que "no hi ha res de nou", ja que "la llei s'aplica igual per a tothom".

Ha recordat que en aquesta legislatura s'han aprovat diverses reformes estatutàries i que altres, com la de Castella-la Manxa o Canàries, estan en marxa, mentre que la del País Basc va ser rebutjada "perquè va venir en els termes que va venir".

De la Vega s'ha mostrat segura que durant la legislatura que ara s'inicia hi haurà més reformes autonòmiques "sempre dins el marc de la llei i de la Constitució".

"Possibilitat"
Fernández de la Vega ha precisat que "és possible" que hi hagi una reforma de l'Estatut de Gernika "en el marc de la llei i de la Constitució" i "qualsevol reforma que es plantegi en aquests termes" seguirà el seu camí procedimental en el Congrés dels Diputats.

Sobre la possibilitat que aquestes qüestions puguin afectar el suport del PNB a la investidura de José Luis Rodríguez Zapatero, la vicepresidenta ha assenyalat que el primer és constituir les Corts i, "a partir d'aquí, començaran els diàlegs polítics".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.