Política

Sòria creu que Zapatero mereix el premi Nobel de la pau

El ministre de Sanitat, Bernat Sòria, ha afirmat que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, mereix el premi Nobel de la pau per la decisió de retirar les tropes espanyoles de l'Iraq i per la iniciativa d'impulsar l'Aliança de Civilitzacions. Per aquesta raó, Sòria ha assegurat que Zapatero és una persona que "treballa per la pau".

Quan se li ha preguntat si manté l'opinió que Zapatero es mereix el Nobel de la pau, Sòria ha dit un "sí" contundent i s'ha referit a la retirada de les tropes espanyoles de l'Iraq. "Ara tothom té clar que calia sortir de l'Iraq", ha dit Soria, per a qui la intervenció va ser un "desastre" i va crear "més conflicte" del que hi havia abans.

"Jo crec que el president Zapatero és una persona que treballa per la pau. És que és molt fàcil fer bromes sobre l'Aliança de Civilitzacions, o sobre els esforços en les Nacions Unides, però em convenç molt més qui treballa per la pau que qui es fica en guerres", ha explicat el titular de Sanitat.

Rajoy, una persona treballadora
D'altra banda, Sòria ha negat que comparteixi amb l'expresident del govern Felipe González la qualificació d'"imbècil" per al líder del PP, Mariano Rajoy, i ha relatat les seves "virtuts" tot i que "no el coneix personalment". Es tracta d'una persona "treballadora" i, en l'àmbit privat, "irònica i sorneguera en la conversa", ha afegit.

Quan se li ha preguntat si seguirà sent ministre de Sanitat si el PSOE guanya les eleccions del 9 de març, Sòria ha mostrat la seva disposició a continuar al capdavant de la cartera de Sanitat, tot i que ha recordat: "Unes eleccions han de donar la majoria a algú, aquest algú forma govern i aquesta és una decisió que està en mans del president, que pot cridar o no un ministre".

Tot seguit, ha relatat la seva "situació personal". "Si el senyor president considera que puc ser el pròxim ministre de Sanitat, seré feliç; si el senyor president considera que ha arribat l'hora de tornar al laboratori, seré potser més feliç".

Per altra banda, quan se li ha preguntat si advoca perquè governi qui té més escons o qui aconsegueix més vots en unes eleccions, Sòria ha remarcat que el sistema espanyol és un sistema parlamentari en què "governa qui té la majoria al Parlament". "La majoria es pot construir amb majories absolutes o amb coalicions. Qui aconsegueixi un suport més gran dels diputats al Congrés serà el president", ha afegit.

Finalment, ha mostrat la seva preocupació pel hooliganisme de la política espanyola tot i que ho ha atribuït sobretot al PP. "He estat al Congrés de Diputats només set mesos i he pogut sentir el que no se sent als micròfons; estic francament descontent dels termes que utilitzen, sobretot el PP", ha finalitzat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.