Política

Les 'Damas de Blanco' qualifiquen d'"atropellament" l'expulsió de les catalanes de Cuba

L'agrupació Damas de Blanco, integrada per dones familiars de 75 dissidents condemnats la primavera de 2003, han qualificat d'"atropellament" l'expulsió de vuit catalanes que les van acompanyar diumenge en un acte en una església de l'Havana.

"Resulta un atropellament cap a elles i una falta de delicadesa perquè són dones indefenses que estan vivint el que és la repressió a Cuba, el que és el totalitarisme cubà", ha indicat Miriam Leiva, dona del expres polític Oscar Espinosa Chepe i una de les fundadores del grup femení.
Leiva ha qualificat d'"increïble" que unes "dones joves que l'únic que van fer va ser solidaritzar-se amb nosaltres en la nostra petició pacífica d'alliberament dels nostres presos siguin expulsades d'aquí". "Si elles tenien algun dubte de què no se'ns respecta i de què se'ns violen els nostres drets, ara segur que estan convençudes que la nostra causa és molt justa i que el poble cubà es mereix un millor tractament del que estem rebent".

El grup de dones, membres del partit Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), tornaran avui al nostre país després de romandre retingudes des de diumenge en dos hotels de l'Havana per les autoritats cubanes. Les catalanes han format part d'un grup de 25 dones procedents, a més, del Perú, Bòsnia i Suècia, que van participar diumenge en un acte de les Damas de Blanco. Segons elles, van viatjar a Cuba "a títol personal" per "recolzar les Damas de Blanco per la situació dels seus marits, fills i germans que estan a la presó".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.