Política

Qui decideix a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals?

El bloqueig en la tria del director general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMM) amenaça de provocar problemes pràctics a Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio. En principi, el proper director de la CCMA serà l'escollit entre aquests quatre candidats: Constantí Serrallonga, conseller delegat de TMB; Melcior Soler, que va dirigir Sogecable Gesport; Ramon Colom, exdirector general de TVE, i Rosa Cullell, directora general del Liceu. El consell de la corporació, presidit per Albert Sáez, està avaluant els candidats, però l'estira-i-arronsa entre el front format per ERC i el PSC i el de CiU ha portat a un carreró sense sortida.

Mentrestant, la plaça de director general està vacant des que Joan Majó va dimitir i comença a detectar-se certa paràlisi en la presa decisions estratègiques. A Catalunya Ràdio, per exemple, no se sap qui farà l'any que ve el programa de més audiència de l'emissora i de la ràdio catalana, Els matins de Catalunya Ràdio, dirigit i presentat per Antoni Bassas. El periodista, que no és de plantilla, té un contracte amb l'emissora que s'acaba al juny. Els tractes es fan a través de la productora de Bassas, i inclouen el pressupost per al seu equip, de manera que la negociació és massa complicada per ser assumida per uns directius en funcions que, a més, no tenen un director general al qual encomanar-se. També s'ha d'aclarir si continua en antena Els millors anys de la nostra vida, el progarma esportiu de la nit.

El comitè professional de l'emissora es manté a l'expectativa i no es vol pronunciar fins que sigui nomenat el nou director general, que després ha de triar el director de la ràdio i el cap d'informatius. "Ja vam expressar la nostra disconformitat amb la nova llei i amb el mètode amb què es van escollir els membres del consell, que han acabant sent de designació política. Ara esperem saber el nom del nou director, tot i que evidentment aquest període d'incertesa s'està allargant massa i no és bo", conclouen fonts del comitè.

El Col·legi de Periodistes també està en guàrdia. La comissió de mitjans públics farà públic la setmana que ve un comunicat per alertar de la paràlisi que s'està produint per la manca d'un nou equip directiu a la CCMM. Segons fonts de la comissió consultades per l'AVUI.CAT, la nota reclamarà que la situació es desbloquegi o bé que es reformi la llei. "És una llei que no funciona. No tan sols no ha servit per despolititzar els mitjans públics, sinó que ha portat a una situació sense sortida en què els mateixos polítics no troben la manera de repartir-se el pastís", mantenen.

Fonts properes a la presidència del consell de la corporació han indicat avui que "no hi ha cap novetat" en el procés d'elecció del director general, de manera que continua encallat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona