Política

Oriol Pujol veu molt remota la possibilitat d'arribar a un pacte amb el PP

El portaveu de CiU també ha assegurat que la proposta del Govern pel traspàs de Rodalies de Renfe a Catalunya és inacceptable i contradictòria

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha manifestat aquest dimarts que el PP "continua encaparrat en atacar alguns punts que CiU considera alguns dels pilars del país", com per exemple la immersió lingüística a l'escola.

Amb aquestes paraules ha fet referència Pujol al vídeo del PPC que denuncia la falta de bilingüisme a les escoles catalanes. Acte seguit, ha admès, com ja ho han fet anteriorment diferents dirigents de la federació nacionalista, que "la possibilitat d'entesa amb l'actual direcció del PP és molt difícil". "Quan el PP fa bandera contra l'Estatut i el seu desplegament la possibilitat" d'arribar a un acord "és més que remota", ha sentenciat.

Proposta innacceptable de traspàs de Rodalies
El portaveu de CiU també ha assegurat que la proposta del Govern pel traspàs de Rodalies de Renfe a Catalunya és inacceptable i contradictòria, i "posa de manifest que els socis de Govern actuen amb una dinàmica de submissió per salvar el tràngol de la comissió bilateral d'aquest dijous".

Pujol ha criticat que la proposta fixa el 2010 com a data pel traspàs efectiu de Rodalies. En aquest context, ha manifestat que la proposta de la federació nacionalista és negociar amb l'executiu espanyol "la gestió de la Generalitat de totes les infraestructures ferroviàries de titularitat de l'estat a Catalunya en paral·lel a la concreció de la transferència dels serveis de Rodalies i Regionals contemplada en l'Estatut".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.