Política

Comença a l'Audiència Provincial de Palma el primer judici del cas Andratx

La secció segona de l'Audiència Provincial de Palma celebrarà a partir de les 09:30 hores d'aquest dilluns el primer judici per una de les causes del cas Andratx, concretament la número 56, de les més de cent que hi ha obertes, referida a la construcció presumptament il·legal del xalet de l'exalcalde de la localitat, Eugeni Hidalgo, i per la qual la Fiscalia Anticorrupció de les Balears sol·licita sis anys de presó per a l'exprimer regidor per un delicte de falsedat.

La primera de les jornades judicials comença aquest dilluns i està previst que s'allargui fins demà i dimecres, encara que no es descarta que s'allargui fins a finals de setmana.

El cas correspon al jutjat d'instrucció número 12 i la fiscalia acusa Hidalgo dels delictes de falsedat, prevaricació urbanística i delicte contra l'ordenació del territori. En l'escrit de l'acusació, el ministeri públic sol·licitava sis anys de presó per falsedat, així com una multa de 100 euros durant 20 mesos i la inhabilitació especial per a un càrrec públic en l'administració per sis anys.

En la causa, també s'acusa l'exzelador d'obres municipal, Jaume Gibert, dels delictes de falsedat i contra l'ordenació del territori, pels quals demanen sis anys de presó i inhabilitació especial per a càrrec públic, mentre que a l'exdirector general d'Ordenació del Territori, Jaume Massot, se l'acusa d'un delicte de prevaricació urbanística pel qual el fiscal sol·licita dos anys de presó i inhabilitació especial per a càrrec públic per un període de deu anys.

En l'escrit d'acusació també s'imputa el lletrat de l'Ajuntament, Josep Ignasi Mir, d'un delicte de prevaricació urbanística, pel qual se sol·licita una pena d'un any de presó i inhabilitació especial per a càrrec públic per un període de deu anys.

Està previst que durant el judici testifiqui Gabriel Cañellas Rotger, enginyer agrònom i fill de l'expresident del govern, Gabriel Cañellas; diversos agents de la Guàrdia Civil del Seprona; la regidora d'UM a l'Ajuntament d'Andratx, Isabel Alemany, i l'arquitecta Cinta Moyà, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona