Política

Les FARC lliuren a la Creu Roja vuit persones segrestades la setmana passada a Colòmbia

Món

La guerrilla de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) ha lliurat al Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) vuit de les deu persones que mantenia segrestades des de feia vuit dies a les selves del departament del Chocó, segons ha informat l'organisme humanitari en un comunicat.

Per la seva banda, el general Juan Pablo Rodríguez, comandant de la VII divisió de l'exèrcit, ha declarat a Radio RCN que l'alliberament s'ha produït a causa de la pressió de les tropes i ha precisat que dues persones continuen encara en poder de la guerrilla.

La delegació del CICR a Colòmbia ha precisat en un comunicat que els captius van ser alliberats dimecres passat a la zona rural de Vigía del Fuerte, població al límit del departament d'Antioquía amb el de Chocó.

Els alliberats són "vuit civils que es trobaven en poder de les FARC des del passat 17 de juliol", ha agregat la font. Els vuit conformaven un grup de 18 persones que viatjaven en una embarcació pel riu Atrato. Havien sortit de Turbo, una població d'Antioquía, i tenien com a destí Quibdó, la capital de Chocó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.