Política

L'exercit libanès pren el control de la seguretat davant el buit de poder

El president del Líban ha deixat el càrrec aquesta mitjanit, sense que el Parlament hagi triat substitut

El president Líban Emile Lahud, que ha deixat el càrrec aquesta mitjanit, ha posat la seguretat del país en mans de l'exercit libanès. En un comunicat emès per Presidència, últim sota Lahud (1999-2007), s'assenyala que la policia i totes les forces de seguretat queden sota el comandament de l'Exercit fins que no es trobi una sortida institucional.

L'absència de president ha partir de la mitjanit ha estat produïda per la impossibilitat del Parlament libanès d'escollir un substitut per al president sortint. Aquest buit de poder s'allargarà com a mínim fins el proper divendres 30 de novembre, data en la que hi ha prevista una nova sessió parlamentària.

L'encara president del Líban ha afirmat que l'Exèrcit té el dret de declarar l'"Estat d'Emergència" -que comportaria mesures com la suspensió d'algunes garanties constitucionals i drets- en cas que "la situació surti de mare".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.