Política

Joan Puigcercós: "Totes les declaracions d'independència són unilaterals"

Les reticències del govern espanyol respecte a la independència de Kosovo acabaran caient. Ho ha vaticinat el conseller de Governació i secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, després de la reunió de l'executiu català d'avui.

Tot i advertir que el tripartit no ha abordat la qüestió de Kosovo a la reunió d'avui, el conseller ha fet notar que "totes les declaracions d'independència" de la història han estat unilaterals, excepte en el cas de Txèquia i Eslovàquia, que es van separar de comú acord. "Potser hauria estat desitjable que Kosovo i Sèrbia s'haguessin posat d'acord, però no ha estat així i el Parlament kosovar ha pres una decisió", ha apuntat el conseller.

Per Puigcercós, no s'acaba d'entendre la posició del govern espanyol ni la del PP, que coincideixen a mantenir els recels per la creació del nou Estat balcànic. "Els hauria de fer pensar el fet que gairebé tota la comunitat internacional tira cap a una altra banda", ha assenyalat. Aquesta pressió internacional, sobretot quan s'hi afegeixi l'ONU, acabarà fent que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero reconegui Kosovo com a Estat, segons les previsions del conseller republicà. "A Felipe González també li va costar reconèixer Croàcia i Eslovènia, i al final ho va fer", ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.