Política

Impugnen la llista de Capgirem Moià per tenir més dones que homes

La Junta Electoral argumenta que ha d’haver un mínim del 40% de cada sexe i en aquesta candidatura més del 60% són dones

La formació considera la resolució “absurda”

La Junta Electoral ha impugnat la llista de Capgirem Moià per a les properes eleccions municipals per tenir més dones que homes. Segons la resolució, la candidatura no compleix el percentatge de candidats homes que marca l’article 44 bis de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (Loreg), que estableix que en municipis de més de 3.000 habitants, com és el cas de Moià, hi ha d’haver un mínim del 40% de cada sexe. En el cas de Capgirem Moià, més del 60% de la llista són dones, per la qual cosa l’àrbitre electoral entén que no compleix el requisit. Els responsables de la formació subratllen que fent una interpretació “històrica” de la llei, els percentatges s’estableixen per pal·liar la “infrarepresentació” de les dones. Per això consideren “totalment absurd” que se’ls penalitzi per tot el contrari.

Capgirem Moià, una candidatura encapçalada per Lakshmi Roset, ha afirmat a través d’un comunicat que la infrarepresentació de les dones s’ha intentat revertir a través de mesures de discriminació positiva com la creació d’aquests percentatges. Però afegeix que no són “l’objectiu últim”, sinó “un mitjà per fer front tant als motius que porten aparellats aquesta falta de dones en el discurs polític com a les conseqüències que no hi siguin: el masclisme històric i estructural” del sistema.

Per això, la formació considera que “no té cap mena de conseqüència negativa” que un partit superi el 60% de dones “i menys com per ser impugnada”. A més recorda que, per exemple, diversos grups al Parlament de Catalunya presenten composicions en les quals les dones “representen al voltant del 30%”.

Tot plegat, clou el comunicat, “sense tocar el tema de la distribució completament masculinitzada dels centres de direcció dels partits”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia