Política

Detenen dues empresàries a Orio acusades de pagar l'impost revolucionari d'ETA

Terrorisme

La Guàrdia Civil ha detingut aquesta nit dues empresàries de l'entorn de l'esquerra abertzale a Orio (Guipúscoa) acusades de pagar l'anomenat impost revolucionari d'ETA.

Les detencions, portades a terme per agents de la Guàrdia Civil, formen part d'una operació ordenada pel jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional que dirigeix el jutge Baltasar Garzón. El magistrat instrueix el sumari contra la presumpta xarxa d'extorsió d'ETA.

El nom de les empresàries apareix en la documentació intervinguda arran de l'operació portada a terme a Bordeus (França) que va permetre la detenció del número 1 d'ETA, Francisco Javier López Peña, àlies Thierry, segons fonts de la lluita antiterrorista. Entre els documents s'han trobat els comprovants de pagament de les dues empresàries, una de les quals hauria tingut relació amb la ja desapareguda formació Euskal Herritarok en les passades eleccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.