Política

La fiscalia insisteix a portar a judici l'alcaldessa d'Hernani per enaltiment del terrorisme i calúmnies

La fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat un recurs contra la decisió del jutge Santiago Pedraz d'arxivar el cas contra l'alcaldessa d'Hernani, Marian Beitialarrangoitia, d'ANB, que va ser denunciada per un suposat delicte d'enaltiment del terrorisme per haver demanat en un acte públic un aplaudiment per a dos presumptes membres d'ETA ferits greument durant el període de detenció .

En el recurs presentat avui, la fiscalia també imputa a l'alcaldessa un delicte de calúmnies i injúries greus a la policia perquè en el mateix acte va acusar "tots els cossos policials i repressius" d'utilitzar "la tortura sistemàticament contra tots els independentistes bascos".

La setmana passada, Beitialarrangoitia va acudir a declarar a l'Audiència Nacional i el jutge la va deixar lliure sense càrrecs perquè va considerar que no havia enaltit cap acte terrorista. L'endemà, el jutge Pedraz va comunicar que arxivava la causa. La fiscalia, en canvi, entén que el simple fet de demanar "un càlid aplaudiment" per a Igor Portu i Martín Sarasola ja és enaltir el terrorisme perquè l'alcaldessa sap que els dos presumptes membres d'ETA estan imputats per la seva participació en l'atemptat de la T4 de l'aeroport de Barajas, en què van morir dues persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.