Política

Iceta i Blanco recalquen que "tots" els sondejos donen la victòria als socialistes

El viceprimer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Miquel Iceta, ha anunciat ja que les enquestes donen la victòria al seu partit. "Segons totes les estimacions, els socialistes catalans hem guanyat aquestes eleccions", ha dit, tan sols minuts després de conèixer-se els resultats dels diversos sondejos encarregats pels mitjans de comunicació.

També s'ha apuntat a una primera celebració el secretari d'organització del PSOE, José Blanco. "Tots els sondejos que s'han donat a conèixer coincideixen a donar la victòria al PSOE, que seria el primer en escons i en nombre de vots", ha dit Blanco, que ha afegit que "evidentment, la valoració és positiva".

Al PP de Catalunya, la portaveu Carina Mejías ha advertit que encara cal veure els resultats reals i ha vaticinat que serà "molt ajustat".

CiU ha posat l'accent en el possible increment d'escons que els dóna el sondeig de les televisions públiques. "Hem aguantat bé l'embestida en una campanya molt bipolaritzada, i som l'única força d'obediència catalana que creix", ha anunciat la cap de campanya de Josep Antoni Duran i Lleida, Joana Ortega.

A ERC, la portaveu Marina Llansana confia que els resultats milloraran al llarg de la nit. "Ja tenim una llarga experiència en aquest sentit, les enquestes sempre donen resultats més baixos del compte a ERC", ha advertit. La portaveu del partit ha admès que, si es confirma que ERC es queda en 3 o 4 escons, la meitat dels 8 que té ara, no seria un bon resultat, però ha insistit que els republicans confien a tornar a tenir grup propi, per a la qual cosa els calen cinc diputats.

Des d'ICV, Marc Rius, cap de campanya de la formació, ha relativitzat els resultats de les enquestes pel que fa al seu partit. En canvi, sí que ha considerat fiable la dada que indica que el Partit Popular "ha perdut les eleccions".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.