Política

De la Vega: "ens repugna que De Juana estigui al carrer, però confiem amb la llei"

Política

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha dit que "no ens agrada, ens repugna que De Juana Chaos estigui al carrer, però som millors perquè acatem escrupolosament la llei i no tolerarem cap menyspreu a les víctimes".

De la Vega ha advertit que el govern creu amb la llei i amb l'Estat de Dret com a pilars de la democràcia. "A partir d'ara, el govern, el fiscal general de l'Estat i les forces i cossos de seguretat de l'Estat estaran especialment alerta perquè ni la memòria ni la dignitat de les víctimes puguin ser vulnerades".

De Juana Chaos, lliure
Iñaki de Juana Chaos ha abandonat la presó de Madrid VI-Aranjuez entre fortes mesures de seguretat, on va ingressar per última vegada el 7 de juny de 2007, just 24 hores després de què ETA formalitzés el final de l'alto el foc que havia declarat 14 mesos abans, després de passar 21 anys a la presó.

Segons han precisat fonts d'Institucions Penitenciaries, el dispositiu especial que s'ha preparat per evitar incidents a la sortida del pres, ha estat desmantellat immediatament amb posterioritat a la seva excarceració i s'ha dirigit a Sant Sebastià sense escolta.

L'etarra ha abandonat la presó cap a les 7:20 hores del matí per la porta principal, caminant tranquil amb tres persones més, entre les quals hi havia la seva dona, Irati Aranzabal. Després, ha pujat a un totterreny negre per anar a Sant Sebastià.

"Una víctima"
L'ex pres d'ETA Iñaki de Juana Chaos, que aquest matí ha estat posat en llibertat, ha assegurat avui que és "una víctima" de l'"estat d'excepció" creat per França i Espanya, i alhora ha denunciat la "pressió" que pateixen tant ell com la seva família.

A través d'una carta llegida a l'acte d'homenatge tributat a Donostia pel Moviment pro Amnistia, on De Juana no ha anat, l'ex pres ha disculpat l'absència per motius de salut i per l'esmentada "pressió" que, segons ha explicat, pateix.

També ha assegurat que els poders estatals francès i espanyol "volen criminalitzar el Moviment pro Amnistia", al qual ha agraït la tasca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Swift comparteix una foto amb una silueta de Harris, però no diu si li fa costat

barcelona
pròxim orient

Israel investiga passaports fraudulents, inclòs al fill de Netanyahu

barcelona
POLÍTICA

Autobusos des de Girona per a rebre Puigdemont

GIRONA
rússia

Un tribunal rus rebutja el recurs d’apel·lació contra l’arrest de Iúlia Navàlnaia

barcelona
política

PSC i ERC signen l’acord d’investidura d’Illa

barcelona
àsia

Un tribunal de Bangladesh absol al nobel Yunus abans que lideri el govern interí

barcelona
guerra a europa

Putin acusa Ucraïna de “provocació a gran escala” per l’atac a Kursk

barcelona
política

ERC porta als jutjats l’anònim rebut pels grups municipals de Tarragona sobre el contracte de la brossa

Tarragona
tribunals

Dispositiu per a la detenció de Puigdemont en una Ciutadella blindada, i pendents del jutjat

barcelona