Política

Montilla deixarà l'executiva del PSOE en el pròxim congrés del partit

El president de la Generalitat de Catalunya i primer secretari del PSC, José Montilla, renunciarà a seguir formant part de l'executiva federal del PSOE en el pròxim congrés que els socialistes espanyols celebraran al juliol.
Segons fonts socialistes, Montilla ha volgut mantenir-se en l'executiva federal en aquest últim any i mig, des que va ser nomenat president català, perquè un gest de renúncia no fos interpretat de forma negativa des del PSOE.

Però el cert és que, des que va ser elegit cap de l'executiu autonòmic i malgrat mantenir la seva cadira en el màxim òrgan de direcció del PSOE al costat de Carme Chacón, Montilla només ha assistit a una reunió de l'executiva federal, deixant clara la seva autonomia política respecte del PSOE.

Sí que ha freqüentat habitualment els comitès federals del PSOE, un organisme d'estratègia política al qual tradicionalment assisteixen els líders territorials socialistes.

El representants del PSC
El PSC encara no ha decidit quins seran els seus representants al comitè federal del PSOE, un assumpte que acostuma a causar controvèrsia als congressos dels socialistes espanyols per la naturalesa de partit federat que té el PSC i no de federació territorial.

Exemple d'això va ser l'últim congrés del PSOE, en el qual Montilla va entrar en l'executiva 'n extremis i després d'un fort debat entre els barons socialistes.

Diverses fonts consultades donen per feta la continuïtat en l'executiva federal de la ministra de Defensa, Carme Chacón, mentre que l'espai que deixarà Montilla està encara per acordar d'una forma definitiva.

Les mateixes fonts assenyalen que Celestino Corbacho era la persona que inicialment estava destinada a aquesta comesa, una idea que s'apuntava abans que l'exalcalde de L'Hospitalet de Llobregat fos designat ministre de Treball i Immigració.

Sectors del PSC defensen ara que seria més idoni designar un altre dirigent que pugui defensar amb més dedicació el paper que juguen els socialistes catalans en el PSOE.

En aquest sentit, les fonts consultades apunten a Daniel Fernández, actual portaveu adjunt del grup socialista al Congrés, per substituir Montilla en l'executiva del PSOE, un home de la seva màxima confiança, com Corbacho, però que està més el dia de la coordinació dels 25 diputats del PSC a Madrid amb el PSOE.

Daniel Fernández acaba de sortir de l'executiva del PSC després de deixar en mans de Francesc Vallès la coordinació del grup dels socialistes catalans a les Corts.

Això no obstant, fonts del PSC han assenyalat que, amb tota probabilitat, Fernández tornarà a l'executiva dels socialistes catalans després del congrés que el PSC celebrarà a mitjan juliol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

El líder demòcrata de la cambra baixa evita donar suport explícit a Biden

BARCELONA
política

Rovira desinflama la crisi interna a ERC i reclama un debat constructiu

barcelona
Guerra a Gaza

Biden insinua progressos en les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona
Regne Unit

El govern britànic avançarà les alliberacions per evitar el col·lapse de les presons

Barcelona

Desestimen la petició de posar una pantalla per la final de l’Eurocopa

GIRONA
judicial

La fiscalia s’oposa a amnistiar a un manifestant ja condemnat i empresonat

barcelona
RÚSSIA

Putin avisa Kíiv sobre atacs amb armes dels aliats endins del territori rus

BARCELONA
política

El Suprem no admet les denúncies contra Yolanda Díaz per reunir-se amb Puigdemont a Brussel·les

BARCELONA
ESTAT ESPANYOL

El PSOE amplia a 2,7 punts el seu avantatge sobre el PP, segons el CIS

BARCELONA