Política

ERC encaixa la derrota i admet que part del seu electorat "s'ha quedat a casa o ha triat temporalment el PSC"

El cap de llista d'ERC per Barcelona, Joan Ridao ha atribuït a la bipolarització i al "desànim" per la mala evolució del procés de l'Estatut la derrota dels republicans en aquestes eleccions, en què han passat d'un grup de 8 diputats al Congrés a obtenir 3 escons, que no els permetrà tenir grup propi a la cambra baixa espanyola.

Amb posat de preocupació i cara de derrota, Ridao ha argumentat que ha estat una campanya "molt difícil", amb un context "molt diferent del de fa quatre anys" i amb una "forta bipolarització". "Ens hem hagut d'enfrontar a la por al PP, que ha fet que els progressistes optessin pel vot útil", ha assegurat, i ha afegit que el "desànim perquè no progressa l'Estatut" també ha restat seguidors a la seva formació.

El president del partit, Josep Lluís Carod-Rovira, ha justificat el resultat pel fet que aquesta vegada no ha estat ERC la que ha arrossegat a Catalunya la conjuntura de 2004. "Aquesta vegada ha estat el PSC qui ha estat el vot útil davant del PP", ha admès. Acte seguit, ha advertit el PSC que té "tota la responsabilitat d'aconseguir un bon finançament per a Catalunya".

"Assumim que bona part del nostre electorat s'ha quedat a casa i que una altra part ha triat un altre vot com a vot útil. Hem de saber veure per què ERC no ha estat capaç de mobilitzar una part important de l'electorat, que s'ha quedat a casa o que ha dipositat la seva confiança, temporalment, en el PSC", ha resumit el president dels republicans, que ha recordat que ERC és una formació antiga que ha passat "mals moments" i que sabrà extreure conclusions del "mal resultat" d'avui.

Finalment, Carod-Rovira ha donat les gràcies als votants que els han triat "malgrat la bipolarització" i ha felicitat el PSC per la victòria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona
judicial

El Suprem rebutja amnistiar Puigdemont per malversació i manté l’ordre de detenció

barcelona

L’exalcaldessa de Figueres pendent de judici arran de l’1-O demana l’amnistia

figueres