Política

Mas convida el PSC a "trencar" amb el PSOE si Zapatero fa fracassar el pacte pel nou finançament

Política

El president de CiU, Artur Mas, ha invitat el PSC a "trencar amarres" amb el PSOE si el govern de José Luis Rodríguez Zapatero fa fracassar el pacte sobre el nou sistema de finançament per a Catalunya.
Mas ha instat el govern de la Generalitat a acordar amb CiU a Catalunya una posició conjunta sobre el finançament que respecti "al cent per cent" el model que incorpora el nou Estatut català i a "negociar amb fermesa, fins a les últimes conseqüències", amb el govern espanyol.

Si en la negociació a Madrid la part catalana es topa amb un govern del PSOE "absolutament en contra dels plantejaments de Catalunya i en contra del que diu el mateix Estatut en matèria de finançament", significarà que Rodríguez Zapatero "incompleix de forma flagrant els seus compromisos i una llei com l'Estatut".

Cap altra sortida
Davant aquest escenari, segons Mas, "els socialistes catalans no tindrien cap altre camí que trencar amarres amb el PSOE".

"No s'entendria que en un moment així els socialistes catalans seguissin abraçats al PSOE com ho estan ara. L'única reacció possible davant un fracàs del finançament seria que el PSC partís peres amb el PSOE", ha afirmat.

Un bloqueig del finançament a Madrid i, en conseqüència, un "incompliment flagrant" de l'Estatut impossibilitaria a més que CiU es plantegés "col·laborar" amb el Govern de Rodríguez Zapatero i, segons Mas, "el PSC hauria d'assumir un compromís en aquest mateix sentit".

Crítiques a González i Chaves
El president de CiU ha advertit que els pronunciaments escèptics de Felipe González, Manuel Chaves o Pedro Solbes sobre la negociació del nou sistema de finançament català "no conviden a l'optimisme".

Segons Mas, la "falta de lideratge" del president de la Generalitat, José Montilla, provoca que Catalunya sigui "l'única que no s'ha posicionat encara sobre el finançament".
En canvi, ha advertit Mas, "els andalusos s'estan movent, Manuel Chaves s'està movent fort, Felipe González s'està movent, Pedro Solbes està fixant posició, el PP es comença a moure".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA