Política

POLÍTICA

El Congrés també reprova la ministra de Transports

Fa només 24 hores que el Senat ha fet el mateix moviment per denunciar la “constant ineficàcia” de Raquel Sánchez en la gestió de Rodalies

Només 24 hores després que ho fes el Senat, el Congrés dels Diputats ha reprovat la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per 173 vots a favor, 161 en contra i 6 abstencions. Ahir va ser a iniciativa d’ERC i avui del PP, que ha presentat una moció contra la política d’Habitatge del govern central que incloïa aquesta mesura. Com informa l’ACN, ERC, Junts per Catalunya i la CUP han donat suport únicament a aquest punt de la moció. També hi han votat a favor el grup promotor, el PP, i Vox. El PNB s’ha abstingut, mentre que el PSOE, Podem i Bildu s’han posicionat en contra.

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha deixat clar que el seu grup ha votat que sí per denunciar la mala gestió de la xarxa de Rodalies. Els republicans, en aquesta cas al Congrés, ja van aconseguir ahir que es reprovés la ministra específicament per “la constant ineficàcia en la gestió de Renfe i Adif a Catalunya i altres comunitats autònomes, la incapacitat per adoptar mesures per afrontar les incidències i l’afectació diària a la qualitat del servei i la mobilitat de les persones viatgeres”. ERC també té previst defensar la setmana que ve una interpel·lació al Congrés per reprovar la ministra i denunciar la seva “deixadesa de funcions”.

La moció del PP s’ha votat avui però es va debatre dimecres. La diputada d’ERC Pilar Vallugera va denunciar llavors que “és una vergonya” que a Rodalies “tinguem cada dia tres incidències de mitjana”.“Conec perfectament el funcionament lamentable del servei i les excuses vergonyoses d’Adif, d’aquest ministeri i dels anteriors ministeris”, va estar-hi d’acord la diputada de Junts Mariona Illamola. En el torn de rèplica, el diputat del PSC Arnau Ramírez va retreure a ERC que utilitzi la qüestió de Rodalies per motius “electorals”, assegurant que s’uneix al PP “per reprovar un ministra que casualment és del PSC”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Sánchez olora la derrota en estrangeria en un ple dens i en mans de Junts

madrid

Alemanya i les lliçons del futbol

Berlín
Eduard Àngel Sànchez
Cap de l’oposició Amerencs pel Canvi

“Si el govern i l’oposició van a l’una, tot és molt més fàcil”

Amer
estats units

Kamala Harris guanya punts per ser la candidata demòcrata a la Casa Blanca

barcelona
regne unit

El ‘pla Ruanda’ dels conservadors va costar 830 milions d’euros

barcelona
política

Maragall deixa ERC per prendre “distància crítica” de l’afer dels cartells

barcelona
guerra a europa

Hongria parla d’un “atac histèric i coordinat” contra la “missió de pau” d’Orbán

barcelona
estats units

El Servei Secret reconeix errors en l’atemptat a Trump

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu agraeix el suport de Biden abans d’iniciar el viatge a Washington

barcelona