Política

Polèmica a França per un vídeo en què Sarkozy insulta un ciutadà

El vídeo que mostra el president francès, Nicolas Sarkozy, mentre insulta un ciutadà que es va negar a donar-li la mà provoca una nova polèmica a França. L'incident va tenir lloc ahir mentre Sarkozy repartia somriures i encaixades en la seva visita al Saló de l'Agricultura. Un home d'avançada edat es va negar a acceptar la mà del president i li va dir: "No em toquis, que m'embrutes".

Sense perdre la calma, Sarkozy li diu en dues ocasions; "doncs llavors toca el dos", i en la segona afegeix "pobre imbècil", abans de continuar el seu recorregut pel saló com si res. La frase amenaça amb convertir-se en un eslògan d'ús públic i acabar en samarretes i cançons des que el rotatiu Le Parisien va penjar el vídeo en la seva edició digital. L'autor de la filmació és un periodista de trenta anys, Stéphene Puccini, que té una petita agència amb productes que habitualment ven a la premsa regional.

Puccini va gravar la seqüència sense adonar-se de l'incident –"hi havia molt soroll", va explicar– i només se'n va adonar una hora després, quan va poder visionar la cinta. Va decidir llavors cedir la filmació a Le Parisien, que diumenge a la tarda ja havia rebut unes 650.000 visites, una xifra que supera de bon tros l'audiència habitual.

Entre els polítics professionals també hi ha hagut reaccions i, així el líder socialista François Hollande ha qualificat d'"insuportable" que Sarkozy "no sigui exemplar. No es pot comportar com qualsevol altre ciutadà. És el president de la República". El secretari general del conservador UMP, Patrick Dévedjian, correligionari de Sarkozy, l'ha defensat i ha assenyalat la "mala fe" dels qui "s'acarnissen de manera excessiva i permanent" amb el governant francès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.