Política

Victòria ajustada de Colau sobre Collboni a Barcelona, segons el CIS

L’alcaldessa obtindria entre 11 i 13 regidors davant el 10-12 que aconseguiria el socialista

Trias quedaria en tercer lloc (8-9 regidor), seguit de Maragall (6-7) i el PP (2-3), mentre que Cs es quedaria fora

L’alcaldessa de Barcelona i candidata de BComú a les municipals del 28 de maig, Ada Colau, ha arrencat la campanya electoral amb un lleuger avantatge a l’enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) feta pública aquest dijous, en què s’imposaria a les eleccions amb entre 11 i 13 regidors, seguida de prop pel socialista Jaume Collboni, que n’obtindria entre 10 i 12 (entre 2 i 4 més que ara), i amb qui podrien tornar a governar plegats. Amb aquests resultats, Colau milloraria els 10 regidors actuals, amb una estimació de vot del 24,8%, superant el 20,7% del 2019 quan van quedar frec a frec amb Ernest Maragall, que va superar-la en vots.

El candidat de Junts, Xavier Trias, quedaria en tercer lloc amb 8-9 regidors (ara 5), seguit de l’alcaldable d’ERC, que després d’haver guanyat els comicis d’ara fa 4 anys reduiria els suports (un 13,2% d’estimació de vots, lluny del 21,3% del 2019) i baixaria fins al quart lloc, amb 6-7 regidors. Per la seva banda, el candidat del PP, Daniel Sirera, podria arribar als 2 regidors, un més que ara, mentre que Cs (ara amb 6 regidors)es quedaria fora del consistori amb el 2,3% en estimació de vot i lluny, per tant, de la barrera del 5%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.