Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Medvédev acusa els EUA de subornar el CPI perquè ordenés l’arrest de Putin

El Kremlin manté que l’ordre d’arrest té “nul” valor jurídic

El sotscap del Consell de Seguretat de Rússia, Dmitri Medvédev, ha acusat aquest divendres els Estats Units de subornar a la Cort Penal Internacional (CPI) perquè ordenés l’arrest del cap del Kremlin, Vladímir Putin.

“Recordo que enguany el pressupost d’aquest tribunal especial va augmentar en 24 milions d’euros. Es pot interpretar com es vulgui, però en essència sembla un suborn de les autoritats estatunidenques”, ha dit Medvédev durant la seva intervenció en el Fòrum Legal Internacional de Sant Petersburg.

L’expresident rus ha subratllat que aquest suborn estaria dirigit a promoure “casos antirussos vinculats amb el conflicte a Ucraïna”.

Medvédev va subratllar que el sistema del dret internacional va començar a enfonsar-se amb la creació en 1993 del tribunal penal internacional per a l’antiga Iugoslàvia a la Haia. “Precisament des d’aquest període la fe en la justícia internacional es va veure seriosament minada i va començar a extingir-se”, va afirmar.

Medvédev ha denunciat que les institucions internacionals han estat substituïdes per òrgans que compleixen la voluntat d’una sèrie de països, en al·lusió als EUA, per la qual cosa va subratllar que per a Rússia no té sentit continuar pertanyent a aquestes organitzacions.

En la mateixa línia, el ministre d’Exteriors de Rússia, Serguei Lavrov, ha acusat avui el CPI de ser “una eina obedient” en mans dels països anglosaxons i que mai va contribuir a l’arranjament dels conflictes, sinó al seu agreujament. “Avui dia aquest òrgan es disposa a prendre noves decisions escandaloses. Això inclou ampliar el seu abast jurídic de manera unilateral. En violació del dret internacional, ignora la immunitat dels funcionaris de l’Estat”, ha dit. Per aquest motiu, Putin ja no pot viatjar a l’estranger amb llibertat, ja que 123 països han signat l’Estatut de Roma i una altra trentena l’han subscrit, però no l’han ratificat.

El Kremlin manté que l’ordre d’arrest té “nul” valor jurídic i insisteix que mantindrà consultes amb les autoritats sud-africanes abans de prendre una decisió.

El passat 4 de maig el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, va reclamar la creació d’un tribunal especial “per a castigar els crims de l’agressió russa” durant una visita al CPI a la Haia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Màxima pressió perquè Biden plegui

Los Angeles
Jordi Colomí Massanas
Alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit (UPM)

“Replanificar cada mandat seria anar fent cops de timó”

Torroella de Montgrí
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona