Política

La CUP d’Olot vol un espai públic de les arts en una antiga fàbrica

Aposta per un equipament multifuncional, que, a la vegada, serveixi per recuperar el patrimoni industrial local

La CUP vol impulsar un espai municipal de les arts multifuncional a Olot a l’estil de l’Ateneu Coma Cros de Salt i la Fàbrica de les Arts Roca Umbert de Granollers. L’artista Quim Domene, que tanca la llista de la CUP Olot, ha explicat que l’espai hauria d’acollir bucs d’assaig i gravació per a músics, platós dotats amb tecnologia per a fotografia i vídeo, taller de producció i creació, aules per la formació, zones d’exhibició i actuació, fab lab i altres espais que fomentin la relació entre creadors i el públic. A més, ha dit que l’espai també podria servir per a acollir residències artístiques que facilitin l’intercanvi d’idees i coneixement.

La CUP proposa la recuperació d’un espai de patrimoni industrial en desús, per reivindicar així “la història obrera local”, i que hauria de convertir-se “en un pol d’atracció per a les arts i la cultura, mitjançant una rehabilitació i adaptació adequades als nous usos”. Sílvia Pagès, al dos de la llista, ha explicat que és un projecte a llarg termini, que requerirà finançament d’altres organismes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia