Política

Rodríguez Ibarra critica l'elecció d'Alonso com a portaveu al Congrés perquè no té el carnet del PSOE

El fins ara ministre de Defensa, José Antonio Alonso, ha acceptat la proposta de José Luis Rodríguez Zapatero per ser el portaveu del grup parlamentari del PSOE al Congrés en la legislatura que comença l'u d'abril. Jutge de professió i amic de la infantesa de Zapatero, Alonso és un dels homes del president que s'escapa al control de l'aparell del PSOE i que és considerat com una persona de consens per grups de l'oposició com el PP i CiU. En el primer mandat de Zapatero va ser inicialment ministre de l'Interior i després es va encarregar de Defensa.

El seu nomenament ja ha estat qüestionat per l'expresident del govern extremeny i secretari general del PSOE al seu territori, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, un dels barons del PSOE, que s'ha queixat que Zapatero, una vegada més, ha triat una persona sense carnet del partit per a un càrrec destacat. "Està bé que la vicepresidenta [Maria Teresa Fernández de la Vega] no tingui el carnet, que el vicepresident [Pedro Solbes] tampoc el tingui i que el portaveu no el tingui també està bé, però vull saber per què", ha anunciat Ibarra en arribar a la seu del PSOE a Madrid, al carrer Ferraz, per a la reunió de l'executiva federal. Tanmateix, ha assegurat que té "una molt bona opinió" sobre Alonso.

El president del Govern central i secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero ha explicat que Alonso no té carnet del partit per motius professionals.

Zapatero ha ofert aquest matí al ministre de Defensa en funcions el càrrec de portaveu del grup socialista al Congrés i el primer de celebrar-ho ha estat el fins ara portaveu dels populars, Eduardo Zaplana, que ha qualificat Alonso de "persona molt respectable" i ha assegurat que és "del poc que se salva" del govern espanyol. També el diputat electe de CiU Pere Macias ha definit com a "respectable" el fins ara ministre, del qual opina que ha demostrat "seriositat i rigor".

El català Daniel Fernández, portaveu adjunt
Un cop que Alonso ha acceptat el càrrec, l'altre candidat a la mateixa plaça, el basc Ramón Jáuregui, ha estat designat per ocupar el lloc de secretari general del grup parlamentari, i el tercer en l'organigrama serà el diputat català Daniel Fernández, que serà nomenat portaveu adjunt. Fernández ja era portaveu dels diputats del PSC al Congrés durant la legislatura passada, tot i que els socialistes catalans no tenen grup propi.

En l'executiva federal d'avui, el PSOE també ha triat com a portaveu per al Senat Carmen Silva, regidora d'Urbanisme a l'Ajuntament de Vigo, de la qual s'ha destacat que és gallega, que és dona i feminista i que és la mare d'un jugador del Barça B, Iago Falqué.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.