Política

Proposta de Guanyem per l’entrada sud de Girona

Guanyem ha presentat aquesta tarda una proposta per millorar la mobilitat, els equipaments i l’habitatge a l’entrada sud de la ciutat. Concretament, la seva proposta busca que la carretera Barcelona esdevingui un carrer, fer de Pla de Palau un barri més agradable i fer arribar els equipaments veïnals al sud de la ciutat. En aquest sentit, la candidata Cristina Andreu destaca “la mirada llarga” del projecte i assenyala que té la voluntat d’avançar-se als canvis urbanístics que vindran amb el nou Trueta i el nou institut Ermessenda.

Pel que fa al carrer Barcelona, la regidora Andreu ha assenyalat que “fa massa anys que és una autopista hostil per a les veïnes i veïns”. La proposta de Guanyem, doncs, busca reduir el trànsit rodat, soroll i contaminació, que són dels més alts de Girona. En aquesta mateixa zona, Guanyem aposta per consolidar l’incipient carril bici, separant-lo dels vianants amb escocells continus, augmentar l’arbrat per garantir l’ombra o ampliar les voreres i millorar-ne l’estat i l’accessibilitat, “que fa anys i panys que es troben en un estat lamentable”. La proposta inclou dos carrils de bus ràpid per tal de connectar en menys de 10 minuts Pla de Palau amb el centre. Això es combinaria amb el desenvolupament del ja previst aparcament dissuasiu de Mas Gri.

El projecte de Guanyem s’emmarca dins d’una visió policèntrica de les ciutats i treballa per garantir una ciutat dels 15 minuts on les veïnes i veïns disposin dels equipaments necessaris prop de casa.

La proposta de Guanyem també contempla el desenvolupament d’un nou equipament municipal a Pla de Palau i, en aquest sentit, “exploraran la possibilitat que aquest nou equipament veïnal es desenvolupi al xalet Soler” perquè “té les característiques ideals per ser aquest centre de referència social i cultural per Pla de Palau.

Finalment, la proposta de Guanyem també es fixa en les possibilitats habitacionals. El projecte de la formació municipalista assenyala que a la zona s’hi poden arribar a projectar fins a 650 pisos més. Per aquest motiu, Guanyem té la intenció de situar-hi habitatge públic assequible i de garantir que les promocions privades també incloguin habitatge de protecció oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia