Política

Betancourt diu que el seu alliberament és un "senyal del futur de pau de Colòmbia"

Colòmbia

L'avió que traslladava des de França els familiars d'Ingrid Betancourt ha aterrat a l'aeroport militar de Catam, a Colòmbia, i l'excandidata ja s'hi ha pogut reunir.

A l'aparell, un Airbus 219 hi viatjaven els fills de Betancourt, Melanie i Lorenzo Delloye, la seva germana Àstrid i el seu exmarit, Frabrice, acompanyats del ministre d'Afers Estrangers francès, Bernard Kouchner. Els acompanyaven cinc metges, entre ells el metge en cap de l'Elisi. En aquest mateix avió Ingrid Betancourt podria tornar a França, on hi arribarà demà a la tarda on s'entrevistarà amb Nicolas Sarkozy.

La francocolombiana ha assegurat aquesta nit en les seves primeres declaracions en llibertat, després de més de sis anys de segrest, que el seu alliberament és un "senyal de pau" que demostra que la pau a Colòmbia "sí que és possible".

"Primer vull donar-li gràcies a Déu i als soldats de Colòmbia. Ens estan demostrant que la pau sí que és possible". Alhora, ha precisat que l'operatiu de rescat de l'exèrcit que va permetre el seu alliberament i el de catorze ostatges més va ser "absolutament impecable" perquè es va fer sense "un sol tret".

L'alliberament
Betancourt també ha relatat els moments previs al seu alliberament. "Van arribar els helicòpters. Quan vaig veure els helicòpters blancs vaig sentir una cosa molt rara perquè sempre que sentíem els helicòpters ens tocava sortir corrent a amagar-nos", ha afirmat.

L'excandidata presidencial ha revelat que els militars que van participar en l'operatiu de rescat "parlaven com guerrillers i vestien com a tals", de manera que ni ella ni la resta dels segrestats van sospitar que fossin de l'exèrcit.

"De sobte el cap de l'operatiu va dir: “Som de l'exèrcit nacional, vostès estan lliures” i vull compartir amb vostès aquesta emoció", ha afegit l'excandidata presidencial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.