Política

El PSC proposa enfortir lligams entre l’Ajuntament i la UdG

El PSC Girona proposa un acostament entre l’Ajuntament i la Universitat de Girona (UdG) amb l’objectiu que puguin funcionar de forma “molt més coordinada” per adquirir un “potencial enorme.” La candidata socialista, Sílvia Paneque, va fer aquesta proposta a les portes de la Facultat de Lletres de la UdG, acompanyada de Maxi Fuentes, doctor en Història Contemporània i número quatre de la llista del PSC. Paneque va recordar que l’arribada de la Universitat a Girona va significar un revulsiu per a la ciutat, però que cal un nou “impuls de relació i coordinació” entre la UdG i el consistori. Fuentes va assenyalar que els últims anys les relacions entres les dues institucions han estat “poc fluïdes.” “Com passa en molts altres àmbits, les dues institucions semblen força desconnectades, amb projectes que convergeixen molt menys del que seria lògic i necessari”, va assegurar. Per aquest motiu, va considerar que cal “renovar i consolidar” les relacions entre les dues institucions a través d’un “marc de col·laboració.”

Per fer-ho possible, el partit socialista proposa una comissió permanent de coordinació entre el consistori i la UdG, amb reunions periòdiques i projectes que “s’iniciïn, es desenvolupin i tinguin un impacte clar en la ciutadania.” Això ha d’incloure les institucions universitàries, com les càtedres, les fundacions o els departaments, i les de l’Ajuntament, com les regidories, els museus, la casa de cultura o les biblioteques.

Paneque i Fuentes també van assegurar que cal establir un calendari anual d’activitats que es difonguin i coordinin amb els barris “considerats perifèrics.” Una forma de fer-ho és portant les accions conjuntes als centres cívics.

Per últim, també van proposar enfortir la presència de l’Ajuntament en el nou Hospital Josep Trueta i que la coordinació entre les dues institucions no es limiti a “qüestions estricament acadèmiques.” “És fonamental treballar per coordinar conjuntament polítiques relacionades amb els problemes que afecten als professors i als estudiants, com la feina o l’habitatge”, va concloure Maxi Fuentes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salvador illa

El filòsof seriós

política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra i Borràs demanen que s’aixequi la suspensió de sou i feina als mossos investigats

barcelona