Política

LA CRÒNICA

“Mira l’Angelina”

Més o menys tothom compartirà l’opinió que les campanyes electorals són carregoses i encarcarades. Mítings, entrevistes, trobades, reunions, debats, rodes de premsa i parades al carrer són formats habituals de campanya que repeteixen amb poques variables tots els partits que concorren als comicis. Els mateixos grups polítics, però, són conscients que l’originalitat atrau i, per aquest motiu, posen els seus assessors a rumiar propostes informals i desinhibides amb les quals poder arribar als seus votants potencials.

A Guanyem Girona ahir van posar a la pràctica una d’aquestes idees. De les 10 del matí a les 10 de la nit, durant dotze hores consecutives, diferents personalitats de la ciutat van poder entrevistar per torns el seu alcaldable, Lluc Salellas. Un repte “únic i singular”, com va dir el primer entrevistador, l’escriptor Josep Maria Fonalleras. L’ocurrència va ser del mateix candidat i s’inspira en “L’entrevista del mil·lenni”, la conversa de nou hores que Toni Soler i Pepe Rubianes van tenir el 1999 en el programa Malalts de tele.

Salellas va confessar haver “descansat bé” per afrontar el repte, però va reconèixer que no havia fet cap preparació especial. I és així com davant seu van anar desfilant des dels seus amics de joventut, amb qui va recordar les nits passades en locals ja desapareguts com el Museu del Vi, La Fusta o Los Padules, fins a companys de partit, com la diputada de la CUP (i cunyada) Montserrat Vinyets, activistes veïnals, periodistes, infants o, fins i tot, rivals de comicis, com Carles Ribas, candidat d’Ara Girona, que va fer una gran exhibició de fair play a casa del rival.

Durant dotze hores hi va haver temps per a propostes de ciutat, per a valoracions polítiques, per a anècdotes personals, per a intervencions no esperades. Hi va haver moments seriosos, emocionants, anecdòtics i informals. Moments incisius i moments de bany i massatge. Moments de tota mena. Vam saber que el llibreter Guillem Terribas es considera fill de Tià Salellas, a qui l’unia una gran amistat: “Soc fill d’ell abans que tu.” O que Salellas va viure els ascensos històrics del Bàsquet Girona i el Girona FC amb un punt de frustració perquè, com que la seva parella treballa de nits, va haver de quedar-se a casa per cuidar les seves filles.

Per cert, la parella de Salellas, Andrea Tomás, va ser una de les entrevistadores i va protagonitzar algun dels moments més tendres de les dotze hores de conversa. Les filles que tenen en comú van fer aparicions espontànies per pujar a la falda del seu pare o per furtar-li alguna galeta. Les converses sovint s’aturaven de sobte perquè el candidat reconeixia algú que passava per davant del local de Guanyem. “Mira l’Angelina”, va dir saludant una veïna que qui sap si es dirigia al mercat del Lleó.

Potser l’entrevista més gamberra i desinhibida va arribar amb l’exjugador del Girona Eloi Amagat, i el presentador de La Sotana, Andreu Juanola, que li va preguntar sobre les tres millors accions de Madrenas al llarg del seu mandat. “La gestió de la pandèmia, les celebracions dels ascensos esportius i la gestió de l’1 d’Octubre”, va assegurar. En l’última intervenció, amb Cristina Andreu, número dos de la candidatura, va confessar que les més d’onze hores d’entrevista li havien passat ràpid: “Estic flipant que encara conservi la veu.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia