Política

POLÍTICA

El conseller Quim Nadal demana el vot per ERC a Girona

L’exalcalde socialista considera que altres formacions “prediquen el canvi, però no són capaços de fer-lo”

Elogia el cap de llista dels republicans, Quim Ayats, i retreu al PSC l’eslògan de Paneque

El conseller de Recerca i Universitat, Joaquim Nadal, ha participat aquest matí en l’acte de campanya per les municipals d’ERC a Girona. Ho ha fet al costat del president d’ERC, Oriol Junqueras, per demanar el vot dels gironins i gironines per aquesta formació: “Girona necessita el canvi que d’altres prediquen, però probablement no són capaços de fer”. Nadal i Junqueras han acompanyat el cap de llista dels republicans, Quim Ayats.

Aquesta ha estat la seva gran aparició en un acte d’ERC des que va tornar a primera línia de política, ja allunyat del PSC i sent conseller en el Govern monocolor d’ERC i del president Pere Aragonès. Durant el míting, ha obviat fer gaires referències al PSC tret de retreure’ls l’eslògan de la campanya que diu “Tu, que estimes Girona, pensa en mi”, que encapçala la candidata, Sílvia Paneque.

“Tots els gironins s’estimen Girona i alguns d’això n’han fet un eslògan propi, quan no hi ha cap formació política que pugui dir que s’estima més la ciutat que el del costat”, ha dit. La resta del discurs l’ha centrat a explicar anècdotes de la ciutat, assenyala l’agència ACN.

Nadal es va convertir en el primer alcalde gironí de la democràcia el 1979 i va exercir el càrrec fins al 2002, liderant el partit socialista a la ciutat. El 2003 es va convertir en conseller de Política Territorial i Obres Públiques en el govern de Pasqual Maragall i entre el 2010 i el 2014 va liderar el PSC. El 2015, després de 35 anys al partit, va abandonar la formació quan la liderava Miquel Iceta.

“Al cap i al cor”

Nadal ha elogiat el candidat, Quim Ayats. “El compromís per redreçar Girona és Quim Ayats, el candidat i la persona que té la ciutat al cap i té la ciutat al cor. Sap què necessita i vol Girona”, ha dit l’exalcalde de la ciutat, segons informa el partit en una nota de premsa. En l’acte, que ha tingut lloc a l’escola Pla, també hi ha participat la secretaria general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, i l’exconsellera Dolors Bassa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salvador illa

El filòsof seriós

POLÍTICA

“Unir i servir”, les receptes del 133è president

BARCELONA
política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA