Política

Urkullu i Arzalluz diuen davant del jutge que confien en la innocència d'Agirre

Política

El president del PNB, Iñigo Urkullu, i l'expresident Xabier Arzalluz han dit al jutge Baltasar Garzón tenir "absoluta confiança" en la innocència de l'exdirigent d'aquest partit Gorka Agirre, acusat de col·laboració amb banda armada per la seva presumpta mediació en el pagament de l'impost revolucionari.

Urkullu, Arzalluz i el responsable del partit a Guipúscoa, Joseba Egibar, han declarat com a testimonis davant del jutge de l'Audiència Nacional en relació amb la investigació que segueix sobre l'aparell d'extorsió d'ETA i, en concret, ho han fet a petició de la defensa d'Agirre, que ha demanat que es retiri l'acusació.

A més, han declarat el diputat del Parlament basc José Antonio Rubalkaba, l'advocada Arantxa Isasmendi, que va assistir Agirre en la seva compareixença davant Garzón el passat 16 de maig, i José María Zalbidegoitia, membre de l'Euskadi Buru Batzar (executiva del PNB).
Tots ells han defensat la innocència d'Agirre, que va ser responsable de les relacions internacionals del partit, que "no feia altra cosa que saber quina era la realitat dins ETA" i després la feia arribar a la direcció del PNB, segons Urkullu.

Arzalluz ha explicat al magistrat que la Policia va confondre els seus viatges a la localitat francesa de San Juan de Luz, "amb un d'ells", en al·lusió a ETA i li ha explicat que Agirre vivia allà i coneixia membres de la banda armada i per això s'encarregava de "recollir" informació sobre l'organització pel PNB.

"Si hagués estat un intermediari d'ETA -ha dit Arzalluz- l'haguéssim fet fora del partit". "Conec fins i tot la seva marca de calçotets", ha afegit per demostrar la seva total confiança amb Agirre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona