Política

Zapatero creu que ha arribat l'hora de posar "més èmfasi" en desplegar els estatuts

CATALUNYA

El secretari general del PSOE i president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha agraït aquest dissabte al Comitè Federal del PSOE l'esforç dels seus companys de files en la campanya i ha afirmat que en aquest 9-M els socialistes espanyols han aconseguit un resultat "excel·lent" que els dota d'una majoria "suficient" i "sòlida", i de "l'autonomia precisa" per dur a terme el seu projecte.

Zapatero ha assegurat que en aquesta segona legislatura el seu executiu "aprofundirà" en els canvis dels primers quatre anys de govern i seguirà "respectant amb plena convicció" la diversitat del país. Per aquest motiu, creu que "ha arribat l'hora" de posar "més èmfasi" en la "cooperació" entre govern espanyol, els governs autonòmics i les administracions locals, i ha promès que "integrarà millor que mai Espanya" mitjançant el desenvolupament les previsions estatutàries, cooperant institucionalment, estenent els drets, intensificant les polítiques socials i reduint les bretxes territorials.

Montilla recorda els compromisos a Zapatero
El president de la Generalitat, José Montilla, ha explicat que després de les eleccionc el PSC se situa en una posició "d'especial responsabilitat" perquè els electors han emplaçat aquesta força "a garantir l'estabilitat de dos governs", el de Catalunya i el de l'Estat, a "vetllar" per "l'eficàcia de les seves polítiques", i a "assegurar" el compliment dels compromisos estatutaris, el nou finançament i l'impuls a les infraestructures.

Montilla ha demanat a Zapatero que situï entre les prioritats de la pròxima legislatura -economia i polítiques socials- el decàleg que el propi president de la Generalitat va exposar a Madrid abans de les eleccions, que "es deriva dels compromisos polítics i electorals que hem adquirit davant els catalans". "La nostra responsabilitat –ha recordat- és no defraudar l'enorme dipòsit de confiança que els ciutadans ens han deixat a Catalunya i a tot Espanya" i "estic convençut que estarem a l'alçada d'aquesta exigència".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.