Política

Bush arriba a Israel per impulsar les negociacions de pau

El president dels Estats Units, George W. Bush, ha arribat a l'aeroport Ben Gurion de Tel Aviv, i ha iniciat així la seva primera visita a Israel i Cisjordània des que va arribar a la Casa Blanca.

Bush ha estat rebut a la pista d'aterratge pel primer ministre d'Israel, Ehud Olmert, i el president del país, Shimon Peres, així com per comandaments militars israelians i una guàrdia d'honor. "M'alegro de ser aquí", ha dit Bush mentre saludava els mandataris.

Bush passarà tres dies a Terra Santa, en un intent de donar un impuls addicional a les negociacions de pau que ell mateix va rellançar a la conferència d'Annapolis al novembre.
El president dels EUA dedicarà el dia d'avui a reunions amb Olmert i Peres, els quals estan particularment interessats, segons fonts israelianes, a tractar el tema d'Iran, que tant Israel com Estats Units consideren una amenaça per a l'estabilitat de la regió.

Olmert i Bush faran una roda de premsa conjunta a les 15:55 GMT a la Casa Agion, la residència del primer ministre, a Jerusalem Occidental.

Els carrers dels voltants de l'Hotel Rei David, reservat íntegrament per a Bush, la seva secretària d'Estat, Condolezza Rice, i la resta de la delegació nord-americana, estan tallats al trànsit i als vianants. Més de 10.000 efectius s'ocupen de la seguretat de la delegació nord-americana a Jerusalem, mentre que uns altres 4.000 estaran desplegats a Ram Al·lah, on Bush es reunirà demà amb el president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbas, i altres líders palestins.

Al-Qaida va instar els seus seguidors, en un vídeo divulgat en la vigília del viatge, a atemptar contra Bush durant la seva gira pel Pròxim Orient.

Bush viatjarà divendres a la tarda a Kuwait i d'aquí continuarà cap a Bahrein, els Emirats Àrabs Units, Aràbia Saudita i Egipte. Tornarà a Washington el proper dia 16. Bush ha afirmat que un dels objectius de la seva gira és donar garanties als països del Golf Pèrsic que els Estats Units estan decidits a mantenir la seva seguretat. El seu govern vol reforçar els vincles amb aquests països com una forma d'aïllar l'Iran. Les relacions amb aquest país s'han enrarit encara més després que vaixells iranians fustiguessin diumenge tres vaixells nord-americans a l'estret d'Ormuz, al Golf Pèrsic. Bush ha qualificat aquesta acció com un "acte de provocació".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

La fiscalia demana al Suprem que amnistiï Torrent i tres membres més de la Mesa del Parlament

barcelona
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA