Política

Israel acaba l'operació a la franja de Gaza i amenaça amb nous atacs

L’exèrcit israelià ha posat fi a l’operació a la franja de Gaza que en sis dies ha causat la mort de 116 palestins (prop de la meitat civils), ha provocat nombroses destrosses i ha deixat sota mínims les converses de pau entre palestins i israelians.

La retirada dels tancs i blindats de la franja de Gaza va deixar ahir set palestins morts més a l’est de la ciutat de Jabalia, al nord de la franja, segons van informar fonts mèdiques palestines.

El primer ministre israelià, Ehud Olmert, ha advertit que l’exèrcit continuarà en un futur els atacs a la regió per reduir al màxim els llançaments de coets des de la franja de Gaza contra Israel, que els darrers dies han causat la mort d’una persona. “Encara som enmig de la batalla”, ha dit Olmert davant la comissió d’Exteriors i de Defensa del Parlament israelià. El premier ha advertit a Hamàs que l’objectiu d’aturar els atacs sobre territori israelià només s’aconseguirà amb una campanya “sistemàtica que posi en marxa un ampli ventall de mitjans” militars sobre el terreny.

La retirada ha arribat just el dia que la secretària d’Estat nord-americana, Condoleezza Rice, iniciava un viatge de dos dies al Pròxim Orient per mirar de recuperar el malmès procés de pau àrabo-israelià. Alts responsables israelians han admès que durant aquests dos dies, Israel mantindrà un “interval” en les seves operacions a la franja de Gaza.

El moviment islamista, per la seva part, ha rebut el replegament de tropes israelianes com una victòria dels seus milicians. “Aquesta retirada és l’expressió del fracàs dels soldats israelians davant els combatents d’Ezzedin Al-Qassam [la branca armada de Hamàs] i el principi del fracàs de la campanya terrestre sionista”, ha declarat el portaveu del moviment islamista Sami Abu Zuhri. “La sang dels nens de Gaza ha aconseguit la victòria i l’ocupació s’acabarà”, ha afegit el primer ministre de Hamàs a la franja de Gaza, Ismail Haniyeh.

Hamàs ha anunciat que continuarà llançant coets contra Israel com el que va llançar ahir mateix a Ashkelon, al sud del país, que va ferir una persona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona