Política

L'alcalde d'Errenteria qualifica de "terrorisme" l'emboscada a l'Ertzaintza on han resultat ferits 9 policies

L'alcalde d'Errenteria, el socialista Juan Carlos Merino, ha qualificat de "terrorisme" l'atac que han patit agents de l'Ertzaintza a Errenteria després de ser acorralats per un grup d'unes 50 persones i els ha animat a "seguir lluitant contra aquesta dictadura".

Els ertzaines contusionats són 9, mentre que un dels dos detinguts es troba a l'hospital Donostia pendent d'una revisió, segons ha informat el departament d'Interior.

Merino ha explicat que agents de la policia autonòmica estaven identificant tres joves que col·locaven cartells de Segi quan, "de sobte", ha aparegut un grup de 50 persones que "els han envoltat i s'han vist obligats a treure l'arma per intimidar i dissoldre l'agressió".

L'alcalde d'Errenteria ha indicat que sovint quan es produeixen identificacions algú o altre increpa a l'Ertzaintza, però la "sorpresa" és que aquesta vegada "ha estat com més instrumentat". Merino té la impressió que l'acte pot haver estat "organitzat".
El primer regidor del municipi ha recriminat aquest "nou acte de violència al carrer", que, en realitat, segons la seva opinió, és "terrorisme" i suposa un "atac a les llibertats ciutadanes". "No ens ha d'estranyar que anomenem a això terrorisme, perquè terrorisme no és només quan hi ha un mort, terrorisme és quan es coarten les llibertats", ha comentat.

Merino ha afirmat que li "fa mal" que se segueixin produint aquestes accions "com a continuació d'atacs a la Casa del Pueblo i a l'assassinat de Isaías Carrasco". L'alcalde s'ha lamentat que encara "no imperi al País Basc la llibertat, la possibilitat de debat, de diàleg i alguns recorrin a la violència i la coacció". "És una cosa per sentir-se trist i, al mateix temps, per seguir lluitant contra la dictadura", ha afegit.

Alhora, Merino, que ha expressat la seva solidaritat amb els ertzaines contusionats, ha indicat que probablement dilluns es convocarà els portaveus dels grups polítics a una reunió per a consensuar un text de condemna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.