Política

El Parlament Europeu dóna avui el sí definitiu a la llei per expulsar sensepapers

Immigració

Conservadors i liberals, amb alguns eurodiputats de la dreta més euroescèptica, han imposat avui el vistiplau del Parlament Europeu a la dràstica llei comunitària d'expulsions que permetrà tancar els sensepapers fins a 18 mesos i prohibir-los tornar a trepitjar la Unió Europea durant cinc anys. La votació d'aquest migdia ha evidenciat la divisió de l'Eurocambra davant aquesta llei, que és la punta de llança de l'ofensiva europea contra els clandestins, que es començarà a aplicar el juny del 2010.

Ni els socialistes s'han posat d'acord sobre si han de votar-hi a favor o en contra: han presentat deu esmenes, que  han estat rebutjades, però mentre que els eurodiputats espanyols, britànics i alemanys estan disposats a acceptar la directiva sense cap modificació, els francesos la repudien. Això deixa els Verds i l'Esquerra Unitària Europea sense cap opció d'aturar l'acord que els 27, contagiats per la mà dura de Silvio Berlusconi i Nicolas Sarkozy amb els immigrants irregulars, van tancar el 22 de maig després de dos anys i mig de discussions.

"Pas ferm i decidit"
El majoritari grup popular europeu està a favor d'aquest "pas ferm i decidit cap a una política d'immigració comuna" que, a més, oferirà als sensepapers "garanties jurídiques clares", ha celebrat  l'eurodiputat Agustín Díaz de Mera. Els ministres de Justícia i Interior, per por que l'Eurocambra tombés la llei, han acabat acceptant que els irregulars detinguts no hagin de pagar res per consultar un advocat, tot i que no tindran assistència jurídica gratuïta per apel·lar o demanar la revisió del seu cas. "Permet una política de retorn eficaç i alhora sota un control democràtic", ha dit el vicepresident de la Comissió, Jacques Barrot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.