Política

Rajoy promet crear un "contracte d'integració" per als immigrants

Eleccions 9 de març

El president del PP, Mariano Rajoy, ha promès que si governa crearà "un contracte d'integració amb valaor jurídic" per als immigrants i així aquests disposaran dels mateixos drets que els espanyols però s'haurien de comprometre a "complir les lleis espanyoles, aprendre la llengua espanyola i respectar costums d'Espanya".

En unes jornades sobre immigració organitzades pel PP a Barcelona, ha precisat que el contracte afectarà tot aquell immigrant que vulgui obtenir "un permís superior a un any de residència a l'Estat espanyol" i que inclourà el requisit de "tornar al seu país si durant un temps no aconsegueix trobar feina".

Així mateix, Rajoy ha sentenciat que "mai no hi haurà més regularitzacions massives" si ell governa i que "a Espanya no s'hi podrà entrar il·legalment".

Agència d'immigració
Rajoy també ha assegurat que crearà "una agència (estatal) d'immigració i d'ocupació que treballarà per atendre les demandes reals de les empreses espanyoles i que tindrà al seu càrrec la supervisió de la selecció, formació i contractació de treballadors estrangers amb plenes garanties" per a les dues parts.

En el seu discurs, Rajoy ha desgranat un reguitzell de mesures per combatre la immigració irregular, d'una banda, i de l'altra per aconseguir la integració dels immigrants, una bateria de plantejaments similars als defensats per CiU.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.