Política

El PP impedeix a les Corts valencianes demanar la reobertura de la Carrasqueta

La comissió d'Obres Públiques i Transport de les Corts valencianes ha rebutjat avui, gràcies als vots del PP, instar el govern de Francisco Camps a reiniciar les emissions del repetidor de la Carrasqueta, a Alcoi, necessari perquè els alacantins puguin veure TV3.

El PP ha condicionat la reobertura d'aquest repetidor a la "reciprocitat" de les emissions de TV3 i Canal 9, mentre que l'oposició ha atribuït la clausura de la Carrasqueta al "rerefons electoral" en què el govern valencià va denunciar les emissions de la televisió catalana al País Valencià, després d'anys d'emissió.

La iniciativa que es debatia avui a les Corts, presentada per Compromís pel País Valencià, instava el govern a reiniciar les emissions i a paralitzar les actuacions administratives i judicials per tancar la resta de repetidors. També demanava que s'asseguri la reciprocitat "legal i permanent" de tots els canals públics valencians, catalans i balears i de qualsevol territori amb el qual, segons l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), "comparteixen la llengua".

El portaveu adjunt del PP, Rafael Maluenda, ha remarcat que "si es coneixen situacions il·legals", com les emissions de TV3 que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) realitzava sense llicència administrativa des del repetidor de la Carrasqueta, "s'ha d'anar al jutjat de guàrdia i denunciar-les".

Per Maluenda, només es podria fer una "excepció" si hi hagués "reciprocitat" en les emissions dels dos territoris, i ha lamentat que "no n'hi ha" malgrat que el govern de Camps "ha intentat arribar a acords amb Catalunya perquè allà es puguin veure emissions de Canal 9".

De la seva banda, el portaveu adjunt de Compromís pel País Valencià, Enric Morera, ha reconegut que hi ha una "falta de legalitat" en les emissions de TV3 al País Valencià, "però no per això es dóna una il·legalitat", i ha criticat que el govern valencià "no busca un marc de legalitat, sinó clausurar" els repetidors.

Malgrat les noves aliances
Morera ha valorat el "canvi" d'estratègia del gabinet de Camps en haver iniciat negociacions amb la Generalitat de Catalunya en matèria de finançament, encara que sigui perquè "comença a veure les orelles al llop", i ha instat al PP a aprofitar aquesta "oportunitat per iniciar un nou camí i deixar de banda el sectarisme, la prepotència i l'arbitrarietat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.