Política

ELECCIONS GENERALS

Montse Bassa serà la cap de llista d’ERC al Congrés per Girona

S’ha imposat clarament a l’aspirant alternatiu, Joan Puig, que en el primer torn d’intervenció li ha ofert formar tàndem

Bassa ha rebut 151 vots favorables, el 89%, davant els 12 de Puig i cinc en blanc

Montse Bassa i Coll serà la cap de llista d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats per la demarcació de Girona en les pròximes eleccions generals del 23 de juliol. Bassa ha rebut el 89% dels vots de la militància al Congrés Territorial extraordinari celebrat aquest vespre a l’auditori de la Mercè de Girona, en el qual es disputava ser cap de cartell amb Joan Puig i Cordón. L’exdiputat, tot i haver perdut ha avançat el resultat de la votació a Twitter: “He perdut, la majoria de militants han decidit per Montse Bassa 151 vots contra 12 meus i 5 en blanc. Felicitats Montse i molta sort. Pots comptar amb mi pel que calgui. Seguim”.

Montse Bassa i Coll ha estat diputada al Congrés de les XIII i XIV legislatures. El 28 d’abril del 2019 va ser escollida diputada al Congrés per Girona i ha estat responsable per ERC al Congrés per treballar per la defensa de la llengua catalana i l’agenda antirepressiva. Sòcia fundadora de l’Associació Catalana pels Drets Civils (familiars de les persones represaliades), sòcia d’Òmnium Cultural i fundadora i activista de l’ANC.

Funcionària del Departament d’Ensenyament dels Serveis Territorials de Girona, ha exercit tant de professora i directora de varis centres, com d’assessora del Departament d’Ensenyament dins el Programa d’Educació Compensatòria i com a terapeuta a l’ESO. També ha estat directora del Centre de Formació d’Adults de Figueres, així com del centre de suport de l’Institut Obert de Catalunya a la mateixa ciutat.

Incògnites pendents

El congrés territorial extraordinari d’ERC encara continua per votar la resta de membres que integraran la llista, i on quedava la porta oberta a la integració de qui perdés a la candidatura guanyadora. Puig avançava abans de la reunió que oferiria a Bassa “fer tàndem” d’inici, ja que sabia que intervindria abans pel fet d’haver presentat els avals en darrer lloc. La llista definitiva, previsiblement, no es coneixerà encara avui, ja que la comissió electoral del partit l’haurà d’ordenar amb criteris de paritat, l’encaix de noms del Jovent Republicà, i la proposta definitiva restarà pendent de l’aprovació final de l’executiva i el consell nacional del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

I Llarena espera

Barcelona
estats units

Swift comparteix una foto amb una silueta de Harris, però no diu si li fa costat

barcelona
pròxim orient

Israel investiga passaports fraudulents, inclòs al fill de Netanyahu

barcelona
POLÍTICA

Autobusos des de Girona per a rebre Puigdemont

GIRONA
rússia

Un tribunal rus rebutja el recurs d’apel·lació contra l’arrest de Iúlia Navàlnaia

barcelona
política

PSC i ERC signen l’acord d’investidura d’Illa

barcelona
àsia

Un tribunal de Bangladesh absol al nobel Yunus abans que lideri el govern interí

barcelona
guerra a europa

Putin acusa Ucraïna de “provocació a gran escala” per l’atac a Kursk

barcelona
política

ERC porta als jutjats l’anònim rebut pels grups municipals de Tarragona sobre el contracte de la brossa

Tarragona