Política

Francesc-Marc Álvaro serà el número 3 d’ERC al Congrés i Joan Queralt, cap de llista al Senat

El periodista i escriptor Francesc-Marc Álvaro serà el número 3 de la llista d’ERC per Barcelona a les eleccions generals del 23 de juliol i el catedràtic de Dret Penal de la UB Joan Queralt encapçalarà la candidatura al Senat, segons ha confirmat l’ACN. Álvaro s’hi presenta com a independent en una candidatura que lidera Gabriel Rufián i que tindrà com a número 2 la fins fa poc consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, que torna a la cambra baixa. D’altra banda, Queralt, col·laborador de diversos mitjans, esdevé el cap de cartell a la cambra alta després d’haver estat membre del consell assessor d’Ernest Maragall en els comicis municipals. El professor ha estat proposat per l’executiva del partit i haurà de ser ratificat al Consell Nacional.

ERC el celebrarà aquest divendres 16 de juny un per aprovar les llistes definitives del 23-J. D’altra banda, Montse Bassa, Jordi Salvador i Inés Granollers han estat proposats com a caps de llista de Girona, Tarragona i Lleida respectivament.

Álvaro exerceix de professor de Periodisme a la Facultat Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. A més, forma part del consell de redacció de la revista Serra d’Or. Al llarg de la seva trajectòria professional ha escrit llibres com Assaig general d’una revolta. Les claus del procés català, Ara sí que toca. Jordi Pujol, el pujolisme i els successors’ i Què pensa Pasqual Maragall.

Queralt és llicenciat en dret per la UB i doctor per la UAB. Actualment, dirigia el departament de Dret Penal i Criminologia i Dret Inernacional Públic i Relacions Internacionals de la UB. És investigador principal de la universitat sobre estratègies contra la corrupció, responsabilitat criminal, així com llibertat d’expressió i teoria del delicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia