Política

El Parlament iranià estarà format per un 71% de conservadors

Els corrents conservadors han obtingut el 71% dels 290 escons del Parlament iranià, segons els resultats parcials de les eleccions celebrades divendres a l'Iran, segons ha declarat el ministre d'Interior, Mustafa Burmohamadi.
El ministre, en declaracions als periodistes a Teheran, no ha especificat quants escons exactament han guanyat els conservadors, que han participat en les eleccions sota dues llistes diferents, encara que ha dit que aquesta xifra pot augmentar en les pròximes hores. "Más del 71% dels escons han anat als conservadors", ha dit Burmohamadi, en la primera declaració d'un alt responsable iranià sobre el resultat de l'escrutini.

Burmohamadi ha subratllat que els resultats registrats a Teheran s'anunciaran dimarts o dimecres, encara que els mitjans de comunicació locals i els portaveus dels corrents tradicionalistes asseguren que 18 dels seus candidats encapçalen l'escrutini.

Entre els candidats més destacats a Teheran figura Gholam Resa Hadad Adel, president del Parlament sortint i aliat del president iranià, el ultraconservador Mahmud Ahmadineyad.

Candidatures limitades
Fonts dels principals grups reformistes es queixen que les seves formacions no han aconseguit presentar candidats en desenes de circumscripcions a causa del rebuig dels aspirants a candidats pel consell de Guardians. Els reformistes, que també han concórregut a les eleccions sota diverses llistes, ocupaven 40 escons del Parlament sortint.

La participació ha estat d'un 65%. Les autoritats iranianes havien fet una crida a les urnes basada en la lluita contra els Estat Units.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.