Política

Larrosa opta per la minoria com a fórmula de diàleg a la Paeria

El candidat del PSC recupera l’alcaldia perduda el 2019 i ofereix mà estesa

Reclama l’ajuda de tothom per dibuixar la Lleida del futur amb un lideratge fort i estable

LLEIDA

Després de quatre anys en l’oposició, Fèlix Larrosa (PSC) torna a ser el paer en cap a Lleida. Va ser escollit en un ple sense sorpreses en què va obtenir els únics vots dels nou regidors socialistes, ja que el nou paer en cap ha optat, almenys de moment, per començar el mandat en minoria. Una manca de majoria absoluta que farà que, segons va dir, el diàleg i els acords puntuals conformin el full de ruta no només amb la resta de grups municipals sinó també amb la ciutadania. “Hem de fer de Lleida una ciutat millor. Som-hi tots i totes, perquè és la suma de tots els nostres somnis. No demano només la vostra confiança, sinó també la vostra ajuda”, va dir un Larrosa que va reconèixer estar emocionar i ser conscient de la dificultat “del viatge que avui [per ahir] comença”. Una oferta de mà estesa per col·laborar que va fer a la ciutadania i també als seus predecessors, com ara Antoni Siurana, Àngel Ros i Miquel Pueyo, que relleva i a qui va desitjar “encerts, sort i felicitat”. Va marcar algunes prioritats, com ara la incidència en l’habitatge, el pacte per al civisme i la seguretat o que la Seu Vella opti a ser patrimoni mundial de la Unesco. “La unanimitat és difícil, però els consensos s’han de construir sempre”, va concloure.

I és que la nova Paeria té poc a veure amb la que hi havia fins ahir al migdia. ERC i Junts ara són en l’oposició, amb un canvi de lideratge després de la marxa de Pueyo i de Toni Postius i el seu relleu per Jordina Freixanet i Violant Cervera, respectivament. Totes dues portaveus van coincidir a fer autocrítica dels mals resultats obtinguts i es van mostrar favorables a col·laborar amb Larrosa en aquells projectes en què hi hagi coincidència. També van reclamar que la feina feta no es tiri per terra i es descartin projectes ja en marxa pel simple fet que ha canviat la presidència de la Paeria. L’eix sobiranista i el cordó a Vox van ser altres demandes.

Per la seva banda, Xavier Palau del PP va treure pit per haver passat de ser l’última força del consistori a ser la segona i va incidir que, si s’ha votat canvi, ha de ser també en les polítiques municipals. La portaveu de Vox, Gloria Rico, va debutar victimitzant el seu partit i va reclamar el dret a expressar-se en qualsevol de les dues llengües oficials, tot i que el català no el va utilitzar.

LES FRASES

Obrim una nova gran etapa que implica ampliar l’àrea d’influència de Lleida reforçant-ne la capitalitat
Vull que siguem capaços de tenir una ciutat endreçada, neta i segura
Fèlix Larrosa
ALCALDE DE LLEIDA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUERRA A GAZA

Arrenquen les converses de Doha sense perspectiva d’un acord immediat

BARCELONA
ÀSIA

Corea del Sud proposa obrir un diàleg amb el Nord per abordar “tots els afers”

BARCELONA
GUERRA A EUROPA

Ucraïna crea la seva primera comandància militar en territori rus

BARCELONA
GUERRA A GAZA

L’ONU urgeix Israel a posar fi a les violacions de drets humans a la Franja

BARCELONA
GUERRA A EUROPA

Rússia: pena de 12 anys per a una russo-americana que va donar 47 euros a Ucraïna

BARCELONA

Els comuns avisen el PSC que no busqui acords amb Junts

barcelona
GUERRA A EUROPA

Londres reconeix el dret d’Ucraïna a usar armes britàniques contra Rússia

BARCELONA
AMÈRICA LLATINA

L’expresident argentí Fernández, imputat per violència conjugal

BARCELONA
ESTATS UNITS

Dimiteix un altre rector universitari per les protestes per la guerra a Gaza

BARCELONA