Política

La mesa nacional de Batasuna anima a dir "estop a l'estat d'excepció"

La mesa nacional de Batasuna ha reiterat en un comunicat enviat als diaris Gara i Berria que segueix apostant per la "via democràtica" per assolir la independència d'Euskal Herria, tot i que admet que la situació actual "és molt crua" a causa del "dany" que li han causat les últimes detencions ordenades pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón.

Pel que fa a la vaga general convocada per l'esquerra abertzale per demà, dijous, la mesa nacional de Batasuna emmarca aquesta jornada de protesta en la necessitat d'"unir forces a favor de la independència" i "en resposta a la situació d'excepció que viu Euskal Herria".

"No pretenem negar que ens han fet mal, perquè és evident que, una vegada més, ens n'han fet. Però davant de cada cop que ens donen, ens aixequem", assenyala el comunicat.

La mesa nacional de Batasuna –19 dels 38 membres de la nova cúpula de l'organització il·legalitzada són a la presó– qualifica de "molt crua" la situació actual, tot i que adverteix que "sempre s'ha sabut adaptar a les condicions polítiques de cada moment" i reitera el seu compromís de "portar" Euskal Herria fins a la "independència" mitjançant "el treball i la lluita".

Raons per a l'esperança
Alhora, considera que "hi ha raons per a l'esperança" i assenyala que l'esquerra abertzale travessa "moments de canvi" en què cal elegir entre "seguir pres a la gàbia de la Constitució a conseqüència d'un nou frau", referint-se al procés d'il·legalització d'ANB i EHAK-PCTV, "o assolir una situació democràtica que obri de bat a bat les portes de la independència". I afegeix: "L'esquerra abertzale, juntament amb els sectors populars i els treballadors, està disposada a portar aquesta segona opció fins al final".

Per Batasuna, ja s'han aconseguit les bases per recórrer aquest camí: "Donar la paraula al poble per resoldre el conflicte, la territorialitat i aconseguir un escenari en què tots els projectes polítics puguin concórrer amb igualtat de condicions".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.