Política

López Garrido serà secretari d'Estat per a la UE

Política

El fins ara portaveu del grup socialista al Congrés, Diego López Garrido, ha confirmat aquest matí que, en la legislatura que ve, ocuparà el càrrec de secretari d'Estat per a la UE, en substitució d'Alberto Navarro.

López Garrido ha assegurat, en declaracions a Tele-5, que està satisfet amb el nomenament i ha recordat que ja ha estat vinculat a assumptes europeus, que ja formen part de la nostra vida quotidiana, ha dit.

Després de conèixer-se que l'encara ministre en funcions, José Antonio Alonso, serà portaveu parlamentari en la nova legislatura, el secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, va avançar ahir que López Garrido tindria "un paper" els quatre anys vinents, tot i que no va precisar quin.

Conversa amb Zapatero
Alhora, Blanco va explicar que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, havia mantingut una "extensa conversa" amb l'exportaveu parlamentari abans de l'executiva del PSOE que va proposar formalment José Antonio Alonso.

Fonts socialistes han dit que amb el nomenament de López Garrido es pretén donar un perfil més polític a la secretaria d'Estat per a la UE, tenint en compte que el 2010 Espanya haurà d'assumir la presidència de torn de la UE. El mateix Zapatero va esmentar ahir durant l'executiva el projecte europeu entre les prioritats del seu Govern, al costat de la desacceleració econòmica i la lluita contra el canvi climàtic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.