Política

Corbacho abandona l'alcaldia de l'Hospitalet i la presidència de la Diputació de BCN per ser ministre

IX Legislatura

Els ministres del nou executiu Zapatero prendran possessió del càrrec aquest dilluns. Entre ells, Celestino Corbacho, que avui deixa l'alcaldia de l'Hospitalet de Llobregat i també la presidència de la Diputació de Barcelona.
A la ciutat que l'ha vist governar des del 1994 amb majoria absoluta, li pren el relleu la també socialista Núria Marín, en un ple extraordinari que s'ha fet aquest migdia.

En el seu últim discurs com a alcalde de l'Hospitalet, Corbacho ha afirmat que se'n va amb la satisfacció d'haver aconseguit que aquesta ciutat pugui "mirar el futur amb optimisme". Corbacho ha dit també que és una satisfacció assumir el càrrec de ministre, perquè és l'aspiració màxima per un polític espanyol i perquè el seu president serà Zapatero, però que alhora sent recança perquè considera que la política "dura, de veritat" és la del "carrer", la que fan els alcaldes i els regidors.

En el ple han intervingut representants d'ICV-EUiA, CiU, el PP i el PSC. El tinent d'alcalde d'Educació i Cultura, Mario Sanz, ha dit de Corbacho que és l'exemple del treball amb "entusiasme, passió i responsabilitat".

Oportunitats a Catalunya
El ja exalcalde de l'Hospitalet ha afirmat que ningú li ha "regalat res" però que Catalunya li ha donat "totes les oportunitats". "Aquesta ciutat l'hem fet nosaltres, gent treballadora, els que ja hi eren i els que vam arribar", ha afirmat Corbacho en referència al seu origen immigrant.

El que a partir de demà serà el ministre de Treball i Immigració del govern espanyol, ha ressaltat també que el més important que li ha passat és "el sentiment de pertinença, el sentir-se orgullós de ser d'aquesta ciutat".

Corbacho s'ha mostrat emocionat en el moment d'agrair el "sacrifici" de la seva dona Carmen i els seus sogres, que li ha permès treballar àmpliament.

Primer adéu
Hores abans, però, Corbacho ja ha renunciat a la presidència de la Diputació de Barcelona, un càrrec que a partir d'ara ocuparà en funcions l'alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz. Des de la renuncia del president, la Diputació té 10 dies per nomenar al successor definitiu.

El nou ministre de Treball i Immigració ha assegurat que amb la seva renúncia a la Diputació es tanca una etapa en què ha estat "fidel" als fonaments posats pels anteriors presidents, i ha remarcat la seva tasca a l'hora d'identificar els reptes de futur i de col·locar-hi les bases.

Corbacho ha parlat específicament dels grups de CiU i el PP, que sense formar govern "s'hi han volgut comprometre". "Aquest gran valor és el que ens ha de fer reflexionar a tots i ha de prevaldre" per tal que la Diputació sigui un "espai d'acord i fair play".

Consens i 'fair play'
Corbacho va ser nomenat president de la Diputació de Barcelona la primavera del 2004 en substitució de José Montilla, que va ser nomenat llavors ministre d'Indústria, i ara serà rellevat per Muñoz, actual alcalde de Santa Coloma de Gramenet.

Nascut el 1949 a Valverde de Leganés, a Badajoz, va arribar a l'Hospitalet amb 13 anys i va aconseguir l'alcaldia de la ciutat el 1994, que no ha abandonat des d'aleshores.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona
judicial

El Suprem rebutja amnistiar Puigdemont per malversació i manté l’ordre de detenció

barcelona

L’exalcaldessa de Figueres pendent de judici arran de l’1-O demana l’amnistia

figueres
política

Pedro Sánchez insta ERC a un acord “transversal” per investir Illa

barcelona
estats units

La família de Biden l’anima a continuar en la cursa presidencial

barcelona