Política

Zapatero assegura que té una majoria suficient, forta i sòlida per governar

Eleccions 9 de març

El president del govern espanyol i guanyador de les eleccions generals, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que el PSOE té una "majoria suficient, forta i sòlida" per tirar endavant els projectes socialistes, tot i que ha remarcat que mantindrà obert el diàleg per pactar una aliança més permanent o acords puntuals amb els diferents partits de la cambra baixa. Tot i que ha assegurat que "encara és prematur parlar de pactes", sí que ha destacat el suport que ja ha rebut del PNB. També ha destacat que obrirà converses amb CiU, tal com també farà amb tots els grups parlamentaris.

Zapatero, que ha destacat que és el tercer millor resultat del PSOE en les 9 eleccions generals a què s'han presentat, ha volgut felicitar d'una manera especial els "companys socialistes d'Euskadi" pel resultat "històric" aconseguit, amb nou diputats, sobretot per la delicada situació viscuda en els últims tres dies.

Catalunya
També ha remarcat el bon resultat aconseguit pels "socialistes a Catalunya", que ha qualificat "de resultat excel·lent", tot remarcant que tenia "la convicció que [aquest resultat] passaria" perquè els ciutadans de Catalunya "han apreciat la política de diàleg i d'aposta de futur per Catalunya" que ha fet el seu govern durant els últims quatre anys.

Zapatero ha avançat que els objectius d'aquesta legislatura  són donar un impuls a l'economia, el treball en política social, enfortit institucions com el Consell General del Poder Judicial i el Tribunal Constitucional, apostar pel compromís europeu i, sobretot, "enfortir la capacitat de diàleg". Un diàleg que vol obrir, sobretot amb el PP de Mariano Rajoy en temes clau, com el terrorisme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona
judicial

El Suprem rebutja amnistiar Puigdemont per malversació i manté l’ordre de detenció

barcelona

L’exalcaldessa de Figueres pendent de judici arran de l’1-O demana l’amnistia

figueres
política

Pedro Sánchez insta ERC a un acord “transversal” per investir Illa

barcelona
estats units

La família de Biden l’anima a continuar en la cursa presidencial

barcelona
judicial

El jutge del cas Volhov presumeix de tombar l’amnistia: “Al govern li queden dos telenotícies”

barcelona