Política

Zapatero assegura que té una majoria suficient, forta i sòlida per governar

Eleccions 9 de març

El president del govern espanyol i guanyador de les eleccions generals, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que el PSOE té una "majoria suficient, forta i sòlida" per tirar endavant els projectes socialistes, tot i que ha remarcat que mantindrà obert el diàleg per pactar una aliança més permanent o acords puntuals amb els diferents partits de la cambra baixa. Tot i que ha assegurat que "encara és prematur parlar de pactes", sí que ha destacat el suport que ja ha rebut del PNB. També ha destacat que obrirà converses amb CiU, tal com també farà amb tots els grups parlamentaris.

Zapatero, que ha destacat que és el tercer millor resultat del PSOE en les 9 eleccions generals a què s'han presentat, ha volgut felicitar d'una manera especial els "companys socialistes d'Euskadi" pel resultat "històric" aconseguit, amb nou diputats, sobretot per la delicada situació viscuda en els últims tres dies.

Catalunya
També ha remarcat el bon resultat aconseguit pels "socialistes a Catalunya", que ha qualificat "de resultat excel·lent", tot remarcant que tenia "la convicció que [aquest resultat] passaria" perquè els ciutadans de Catalunya "han apreciat la política de diàleg i d'aposta de futur per Catalunya" que ha fet el seu govern durant els últims quatre anys.

Zapatero ha avançat que els objectius d'aquesta legislatura  són donar un impuls a l'economia, el treball en política social, enfortit institucions com el Consell General del Poder Judicial i el Tribunal Constitucional, apostar pel compromís europeu i, sobretot, "enfortir la capacitat de diàleg". Un diàleg que vol obrir, sobretot amb el PP de Mariano Rajoy en temes clau, com el terrorisme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navalni a la llista de “terroristes”

Barcelona