Política

Vaga general de transports a Itàlia

TRANSPORT

Itàlia afronta avui una vaga general de transports on quedaran paralitzats trens, autobusos, avions, vaixells i fins i tot els treballadors de les autopistes, segons han confirmat els principals sindicats del sector.

La vaga afectarà també l'Estat espanyol i altres països europeus degut a la cancel·lació de centenars de vols als aeroports italians, on els treballadors s'uniran a la vaga nacional entre les 11:00 i les 15:00 hores. Només d'Alitalia es cancel·laran fins a 13 vols entre ciutats de l'Estat espanyol i d'Itàlia, concretament, els que enllacen Madrid, Barcelona, València i Bilbao amb Roma i Milà. Així, la companyia Vueling s'ha vist obligada a cancel·lar quatre vols d'anada i tornada -Sevilla-Roma, Madrid-Milán, Madrid-Nàpols i Barcelona-Roma-, segons han informat fonts de la companyia. Clickair, en canvi, ha decidit avançar el vol Barcelona-Pisa i retardar els que cobreixen les rutes Barcelona-Roma, Barcelona-Nàpols, ja que els tres estaven previstos per les hores de vaga.
Els passatgers que aconsegueixin arribar a aeroports italians s'hauran d'espavilar per moure's per dins del país en una jornada en la que trens, autobusos i metro no funcionaran durant hores. En el sector del transport ferroviari i del públic local (autobusos, tramvies, metro), la vaga durarà vuit hores, entre les 9:00 i les 17:00 hores mentre que els vaixells transbordadors i de carregament sortiran dels ports amb 24 de demora.

La protesta és la resposta del sector a l'aprovació dels Pressupostos de l'Estat, que "agreuja" la precària situació dels treballadors i la falta d'inversions en el sector, segons argumenten els sindicats convocants.

Quant al servei de taxis a la capital italiana, tampoc està clar si funcionarà demà, després de la vaga sobtada desencadenada ahir i allargada fins avui, a conseqüència de la intenció de l'Ajuntament de concedir 500 noves llicències.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.